İşte Batı'nın iki yüzlülüğü! Fransız şirket DAEŞ'e vergi ödedi

Batı'nın iki yüzlülüğünü ortaya koyan iddia Fransız Le Monde gazetesinden geldi. Fransa'nın dünya çapındaki inşaat malzemeleri üretici şirketi Lafarge, Suriye'deki faliyetlerini sürdürebilmek için DAEŞ'e vergi ödedi.

Her fırsatta Türkiye'yi DAEŞ'e yardım etmekle suçlayan Batı'nın iki yüzlülüğüne örenk olabilecek bir iddia ortaya atıldı. Fransız inşaat malzemeleri üreticisi Lafarge'ın, DAEŞ'e Suriye'de 2013 ve 2014 yıllarında vergi ödediği iddia edildi.

Fransız Le Monde gazetesinin haberine göre, Lafarge, 2013 ve 2014 yıllarında, Suriye'deki faaliyetlerini sürdürebilmek için DAEŞ'e vergi ödedi.

Haberde, şirketin Suriye pazarı için çimento üretmeye 2010'da başladığı, ülkenin kuzey batısında DAEŞ kontrolü altındaki bölgede bulunan fabrikasının faaliyetlerinde kullandığı kamyonlarının ve işçilerinin güvenliği için terör örgütüyle işbirliği yaptığı öne sürüldü.

İddiaya göre şirket ile DAEŞ arasındaki anlaşma 19 Eylül 2014 tarihine kadar devam etti. Bu tarihten sonra Lafarge bölgedeki faaliyetlerine son verdi.

Gazete, habere dayanak olarak ele geçirdiği Lafarge'a ait elektronik posta yazışmalarını gösterdi.

İşte Batı'nın iki yüzlülüğü! Fransız şirket DAEŞ'e vergi ödedi ile ilgili etiketler Lafarge fransız şirket Le Monde DAEŞ
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.