Ermenistan kaybettikçe korkuyor!

Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırı sonrası başlattığı karşı saldırıya devam ediyor. Çatışmanın altıncı gününde Ermenistan ateşkes çağrısı yaptı. Almanya Ermenistan'a destek bir açıklamayla çatışmaların durmasını istedi. Cephede ise ilerleyiş sürüyor. İşte gerilimin başladığı ilk günden yana bölgede yaşanan son dakika gelişmeleri ve sıcak haberler...

2 EKİM 2020 CUMA

- ALMANYA DA ATEŞKES İSTEDİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ermenistan-Azerbaycan savaşına ilişkin ateşkes çağrısında bulundu. Merkel, "Dağlık Karabağ'da mümkün olan en kısa zamanda ateşkes ilan edilmesini istiyoruz" dedi. 

"TÜRKİYE İLE YAPICI BAĞLAR İSTİYORUZ"

Merkel, "AB-Türkiye anlaşmasını Türkiye ile tartışmak istiyoruz" dedi ve ekledi: "Yunanistan ile Güney Kıbrıs'ın haklarına saygı gösterilmesini sağlayacağız ancak Türkiye ile yapıcı bağlar istiyoruz."

BİR ATEŞKES AÇIKLAMASI DAHA

Merkel, Karabağ'daki savaşa da değindi ve "Dağlık Karabağ'da mümkün olan en kısa zamanda ateşkes ilan edilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

- ERİVAN YÖNETİMİNDEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Askerleri cepheden kaçmaya başlayan Ermenistan, "AGİT Minsk Grubu arabuluculuğunda ateşkes görüşmeleri için hazırız" dedi. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmak için Ermenistan’a yönelik başlattığı karşı saldırıları 6’ncı gününde başarıyla devam ediyor.

Çatışmalarda ağır kayıp veren Ermenistan ordusu askeri mühimmatlarını bırakarak mevzilerden kaçarken, Erivan yönetiminden geri adım geldi. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "1994-1995'te imzalanan anlaşmalara dayanarak AGİT Minsk Grubu arabuluculuğunda ateşkes için hazırız" ifadeleri kullanıldı.

Erivan yönetiminin adımı, dün AGİT Minsk Grubu Eş başkanları Fransa, Rusya ve ABD liderlerinden müzakerelerin yeniden başlatılmasına yönelik açıklamanın ardından geldi.

AGİT Minsk Grubu, 1992'de Azerbaycan ve Ermenistan'ın Dağlık Karabağ anlaşmazlığında çözüm bulmaları amacıyla kurulmuştu. Grubun eş başkanlığını ABD, Fransa ve Rusya yapıyor. Grupta, Belarus, Almanya, İtalya, Portekiz, Hollanda, İsveç, Finlandiya, Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan yer alıyor.

- AZERBAYCAN İLERLEMEYE DEVAM EDİYOR

Ermenistan'ın saldırılarına karşılık veren Azerbaycan, topraklarını geri almaya devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada Dağlık Karabağ’daki temas hattındaki bir dizi stratejik tepenin alındığı duyuruldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, “2 Ekim gecesinden beri çetin çatışmalar sürüyor, askeri operasyonlar devam etti” ifadeleri kullanıldı. Açıklamaya göre, Azerbaycan ordusu Magathis köyü çevresinde bir dizi stratejik tepenin kontrolünü ele aldı.

'UÇAK İMHA EDİLDİ' İDDİASI

Ermenistan da Azerbaycan ordusuna ait bir uçak ve insansız hava aracını imha ettiğini ileri sürdü.

Hukuken Azerbaycan'ın parçası olan Dağlık Karabağ, fiilen Ermenistan'ın desteğindeki Ermeni ayrılıkçıların denetiminde.

- RUSYA: ERMENİSTAN'I DESTEKLEMİYORUZ

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ''Türkiye, açıkça Azerbaycan'ı destekliyor, bunu biliyoruz ancak bu bizim Ermenistan'ı Azerbaycan karşısında desteklediğimiz anlamına gelmiyor, durum böyle değil. Biz adil bir çözüm, ateşkes, çatışmaların son bulması ve her iki ülkenin bu gerginliği son vermesini destekliyoruz.'' dedi.

Rusya, BM Güvenlik Konseyi ekim ayı dönem başkanlığını devraldı. Rusya'nın uluslararası hukuka ve BM Genel Kurulu kararına göre Ermenistan'a işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilme çağrısı yapıp yapmayacağı sorusuna BM Nebenzia şu yanıtı verdi:

''Dağlık Karabağ'daki sorun bizim için büyük bir endişe kaynağı ve endişemiz sınırımıza çok yakın olduğu için değil Moskova'nın her iki ülkeyle de özel ilişkileri olduğu için. Yaşananlara üzülüyoruz. Ağır bedeller ve ağır can kayıplarının olduğu büyük ölçekli askeri çatışmanın ortasında BM Genel Kurulu kararının tam olarak uygulanmasını bekleyemezsin.''

ARABULUCULUK TEKLİF ETTİK

Dağlık Karabağ sorununun yıllardır görüşüldüğünü ve kabul edilmeye çok yakın tekliflerin kabul görmediğini belirten Nebenzia, ''Her şeyden önce yapılması gereken çatışmayı derhal durdurmak ve müzakerelere dönmek. Biz ara buluculuk teklif ettik. Dışişleri Bakanı Lavrov da taraflara Moskova'da görüşmeyi teklif etti'' dedi.

ERMENİSTAN'I DESTEKLEMİYORUZ

Krizin ''Türkiye ve Rusya'yı farklı tarafları destekleyen ülkeler olarak karşı karşıya getirdiği'' yönünde bir soruya ise Nebenzia şöyle cevap verdi:

''Türkiye, açıkça Azerbaycan'ı destekliyor, bunu biliyoruz ancak bu bizim Ermenistan'ı Azerbaycan karşısında desteklediğimiz anlamına gelmiyor, durum böyle değil. Biz adil bir çözüm, ateşkes, çatışmaların son bulması ve her iki ülkenin bu gerginliği durdurmasını destekliyoruz.''

- GÜNEY AZERBAYCAN TAHRAN'A KARŞI AYAKLANDI

Ermenistan'ın 27 yıldır işgal ettiği Karabağ topraklarından Azerbaycan'a yönelik gerçekleştirdiği saldırının ardından başlayan çatışma sonrasında İran'ın Erivan lehine aldığı tutum ülkeyi karıştırdı. Başkent Tahran ve Tebriz gibi büyük kentlerde hükümetin tutumuna yönelik protesto gösterileri düzenlendi. İran'ın toplam nüfusunun yüzde 40'ını oluşturan Güney Azerbaycanlılar "Ermenilere destek cinayettir" sloganları ile Tahran yönetimini protesto etti.

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına saldırmasının ardından başlayan çatışmalarda İran'ın tutumu ummadığı sonuçlar doğurmaya başladı.

İran rejiminin Ermenistan'a verdiği askeri teçhizat ve destek İran'da yaşayan Azerbaycan Türklerini isyan ettirdi.

İran'ın başkenti Tahran'da ve Tebriz gibi ülkenin kuzeyindeki kentlerde protesto gösterileri düzenleyen Azerbaycan Türkleri "Karabağ can Karabağ, can sana kurban Karabağ" ve "Ermenileri himaye cinayettir cinayet" sloganları attı.

İran'ın yaklaşık yüzde 40'ını oluşuran Azerbaycan Türkleri önceki gün de Ermenistan'a gönderilen yardımları önlemek için yolları kesip eylemler yapmıştı.

İran'da bir haber sitesinin Ermenilere şehit demesi sonrasında da siteye tepki yağmıştı. Haber sitesi metni çıkarmış ve yaşananın bir çeviri hatası olduğunu açıklamıştı.

1 EKİM 2020 PERŞEMBE

- 'SALDIRIYI DURDUR' UYARISI

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına saldırısını derhal durdurması yönünde çağrıda bulunan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Aksi takdirde misliyle karşılık verileceği konusunda uyarıyoruz" açıklamasını yaptı.

AZERBAYCAN ORDUSU SİLİNDİR GİBİ EZİP GEÇİYOR

Çatışmalarda Ermenistan'a karşı açık üstünlük gösteren Azerbaycan'ın verdiği rakamlarla da bu durumu ortaya koydu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, 4 gün boyunca devam eden çatışmalarda, "Yaklaşık 200 tank ve zırhlı aracın, 228 top ve füze sisteminin, 30 hava savunma sisteminin, 6 komuta yönetim ve komuta gözlem mıntıkasının, 5 mühimmat deposunun, 110 otomobilin ve 1 S-300 sisteminin imha edildiği" bildirildi.

GECE BOYUNCA EZİCİ TOPÇU SALDIRISI SÜRDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, gece boyunca birliklerin, işgal altındaki topraklardaki Ermenistan güçlerinin mevzilerine ezici topçu saldırıları düzenlediği bildirildi.

30 EYLÜL 2020 ÇARŞAMBA

- ERMENİSTAN TERÖRİST VE PARALI ASKERLER GETİRDİ

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın çatışma bölgesine başta Orta Doğu'dan olmak üzere terörist ve paralı askerler getirdiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Ermenistan, Dağlık Karabağ'ın ve Azerbaycan'ın çevre bölgelerinin işgali sırasında ve Azerbaycan’a yönelik saldırı eylemlerinde başta Orta Doğu olmak üzere yabancı ülkelerden terörist ve paralı askerleri getirmiştir. Ermenistan'ın işgal altındaki bölgelere yabancı paralı askerleri getirmesi ve bunları 'gönüllü gruplar' adı altında Azerbaycan'a yönelik saldırılarda kullanması, terörizmin Ermenistan'ın devlet politikasının ayrılmaz bir parçası olduğunu bir kez daha göstermektedir.''

16 TANK, 8 ROKETATAR İMHA EDİLDİ

Ermenistan 1. Ordu Komutanlığına bağlı 10'uncu Muhrip Tümeni 7'nci Muhrip Alayının 2'nci taburuna vurulan ağır darbenin ardından onlara yardıma giden Ermeni güçler, Azerbaycan ordusunun nokta atışı ile vuruldu. Aynı tümenin 5'inci Muhrip Alayının işgal altındaki Ağdere yerleşim biriminde konuşlu karargahı da gün içinde vurulan hedeflerden biri oldu.

Fuzuli yönündeki 4'üncü taburu ağır topçu ateşine tutulan Ermenistan ordusu insan gücü ve askeri teçhizat açısından ağır kayıplar verdi.

Azerbaycan ordusu, bugünkü çatışmalarda cephenin farklı yönlerinde Ermenistan'ın 1 Uragan roketatar sistemi, 2 OSA hava savunma sistemi, 8 BM-21 Grad roketatarı, 1 piyade savaş aracı, 16 tankı, 4 D-20 obüs topu ve 2 kamyonu imha etti.

Ağdere (Madagiz) yönündeki çatışmada bozguna uğratılan Ermenistan Ordusunun 6'ncı Dağ Alayına yardıma gelen 193'üncü Taarruz Taburunun sancağı ve evrakları Azerbaycan askerlerinin eline geçti.

Ermenistan kaybettikçe korkuyor!

- ALİYEV: BU TOPRAKLARDAN BİZİ KİMSE ÇIKARAMAZ

Ermenistan'ın Azerbaycan vatandaşlarını hedef alıp sivilleri öldürmesinden sonra yaralıları ziyaret eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, daha çatışmaların başladığı ilk gün orduya sivillerin hedef alınmaması talimatını verdiğini belirterek, "Azerbaycan’ın tek koşulu Ermenistan ordusunun geri çekilmesidir. Eğer geri çekilirlerse çatışmalar durur" ifadelerini kullandı.

Ermenistan kaybettikçe korkuyor! - Resim : 2

Ermenistan'ın insanlık dışı saldırısında yaralananları ziyaret eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Azerbaycan'ın tek koşulu Ermenistan ordusunun geri çekilmesidir. Eğer geri çekilirlerse çatışmalar durur" ifadelerini kullandı.

"BİZİM ERMENİSTAN HALKI İLE BİR SORUNUMUZ YOKTUR"

Aliyev şunları söyledi "Karabağ bizim ezeli, tarihi toprağımızdır. Biz kendi topraklarımızda savaşıyoruz. Ermenistan halkı, evlatlarını Azerbaycan toprağına göndermesin. Bizim Ermenistan halkı ile bir sorunumuz yoktur. Bizim davamız hak davasıdır. Ermenistan işgal siyasetine son vermelidir. Ermenistan topraklarımızdan çıkarsa hemen barış sağlanacak. Tek şartımız var, topraklarımızdan çıkıp defolmalılar.

"SİVİLLER HEDEF ALINIYOR"

"Ben ilk gün sivillerin hedef alınmaması için talimat verdim" diyen Aliyev, Ermenistan'ın saldırılarıyla ilgili olarak, "Sivil yerleşimlerimizi vuruyorlar, her gün kayıp sayımız artıyor" dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ KARDEŞLERİMİZİDEN DESTEK MEKTUPLARI GELİYOR"

Bu dönemde Azerbaycan'ın yanında olan kimseyi unutmayacaklarını vurgulayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye'nin desteğine dikkat çekerek, "Bana Türkiye'deki kardeşlerimizden destek mektupları geliyor. Azerbaycan yalnız değil, Türkiye yanımızdadır" ifadelerini kullandı.

- ERMENİSTAN ASKERİ MORAL OLARAK ÇÖKTÜ

Ermenistan kaybettikçe korkuyor! - Resim : 3

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, işgalci Ermenistan askerlerinin Dağlık Karabağ'da etkisiz hale getirildiği görüntüleri paylaştı. Görüntülerde zırhlı araç etrafında toplanan birçok Ermeni asker, Bayraktar TB-2 ile imha ediliyor. 

 Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ'daki işgalci Ermeni askerlerini Bayraktar TB-2 ile etkisiz hale getirildiği görüntüleri paylaştı. Görüntülerde Zırhlı araç etrafında toplanan onlarca Ermeni askeri silahlı Bayraktar TB2 ile imha ediliyor. 

Görüntüler sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı. Azerbaycan ordusunun asimetrek savaşta Ermenistan ordusuna karşı ciddi bir üstünlük kazandığı yorumlarına neden oldu. 

- 2 BİN 300 ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın Terter kentine havan ve top atışlarıyla saldırdığını açıkladı. Yapılan açıklamada isabet alan yerleşim yerlerinde yaralı sivillerin olduğu belirtildi.
Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, sabah yerel saatte 08.00'de başlayan saldırıda sivil altyapının zarar gördüğü belirtildi.

Açıklamada, Terter kentine yapılan saldırılarda ilk belirlemelere göre sivil yaralıların olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "Harekatın başından bu yana düşmanın 2 bin 300 askeri etkisiz hale getirildi. Hocavend'de konuşlu S300 sistemi etkisiz hale getirildi. Düşmanın 30'a yakın tank ve zırhlı aracı, 200'den fazla top ve roket sistemi, 25 hava savunma sistemi, 6 komuta merkezi, 50 tanksavarı ve 5 cephaneliği imha edildi" bilgilerine yer verdi.

29 EYLÜL 2020 SALI

- ZIRHLI ERMENİ KONVOYU İMHA EDİLDİ

Ermeni güçlerinin Fuzuli-Cebrail ve Ağdere-Terter yönlerinde kaybettiği mevzileri geri almak için gerçekleştirdiği saldırılar başarısız olurken, Ağdere yönündeki Madagiz bölgesinden hareket eden zırhlı araç konvoyu ve onlara destek veren topçu bataryası Azerbaycan Hava Kuvvetlerine bağlı unsurlar ve kara birlikleri tarafından imha edildi.

Ermenistan kaybettikçe korkuyor! - Resim : 4

PİYADE ALAYI İMHA EDİLDİ

Azerbaycan ordusu, Hocavend bölgesinde konuşlu Ermenistan ordusunun 3. Martuni motorlu piyade alayını imha etti, aynı bölgedeki 1'inci alay 3'üncü taburunun komuta gözlem mıntıkası nokta atışıyla vuruldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın S-300 füze sistemlerini Erivan'dan Azerbaycan ordusunun operasyon yürüttüğü bölgelere doğru harekete geçirdiği yönünde istihbarat alındığını, bu sistemlerin işgal altındaki topraklara girer girmez imha edileceğini açıkladı.

Çatışmalar akşam saatlerinde de sürdü. Azerbaycan ordusu Terter ilinin Hasankaya yerleşim birimini ve Talış bölgesinde konuşlanan Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine ait mevzileri top atışıyla vurdu.

Ermenistan kaybettikçe korkuyor! - Resim : 5

- AZERBAYCAN'DA CAN KAYIPLARI ARTTI

Ermenistan, bugün de sivil yerleşim birimlerine saldırmaya devam etti ve Azerbaycan'ın sivil kayıpları arttı. Azerbaycan Başsavcılığı, hayatını kaybeden sivil sayısının 12'ye, yaralı sayısının ise 35'e yükseldiğini duyurdu.

Ermenistan ordusunun son 3 gündeki saldırılarında 66 konut ve 8 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

Ermenistan kaybettikçe korkuyor! - Resim : 6

- DİPLOMATİK GİRİŞİMLER

Cephe hattında çatışmalar devam ederken bazı diplomatik girişimler de gerçekleştirildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile yaptığı telefon görüşmelerinde, Dağlık Karabağ'daki durum ele alındı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan da bölgedeki durumun değerlendirildiği bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Rus devlet kanalı Rossiya-24'e Dağlık Karabağ'da artan gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu. Aliyev, Türkiye'nin, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmada taraf olmadığını söyledi. Türkiye'nin, Azerbaycan'a sadece moral desteği sağladığını bildiren Aliyev, Türk yönetimi ve halkına teşekkür etti.

İlham Aliyev, Ermenistan'ın saldırılarında Azerbaycanlı asker ve sivillerin öldüğünü hatırlatarak, saldırgan ülkeye karşı halkı ve toprakları korumak için gerekli yanıtı vermek zorunda kaldıklarını vurguladı.

28 EYLÜL 2020 PAZARTESİ

- ÇATIŞMALAR SABAHA KADAR SÜRDÜ

Azebaycan ordusu sivilleri hedef alan Ermenistan'a çok sert karşılık verdi. Şiddetlenen çatışmalar sabaha kadar sürdü. Azerbaycan ordusu SİHA'lar ile Ermenistan ordusuna büyük zaiyet verdirdi.

Operasyonu komuta eden Azerbaycan Ordusu’nda görevli Tümgeneral Mayıs Barkhudarov, “Ordumuz, topraklarımızı işgalden kurtarma görevini yüksek mücadele kararlılığı ve cesareti ile yürütmektedir” diye konuştu. Azerbaycan ordusunun komuta merkezi ilk kez görüntülendi.

AZERBAYCAN ORDUSU ÖNEMLİ BAŞARI KAZANDI

Ermenistan ordusunun dün sabah saatlerinde başlattığı saldırılara anında karşılık veren Azerbaycan ordusu sınır hattındaki operasyonlarına devam ediyor.

Cephe hattında operasyonu komuta eden Azerbaycan Ordusu’nda görevli Tümgeneral Mayıs Barkhudarov, yaptığı açıklamada, “Ordumuz, topraklarımızı işgalden kurtarma görevini yüksek mücadele kararlılığı ve cesareti ile yürütmektedir” dedi. Tümgeneral Barkhudarov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:  "Düşmanın saldırısını engellemeye yönelik karşı saldırı operasyonumuz başarıyla devam ediyor. Yoğun savaşlar sürüyor. Ordumuz, topraklarımızı işgalden kurtarma görevini yüksek mücadele kararlılığı ve cesareti ile yürütmektedir. Komuta ettiğim birimin personeli düşmanı tamamen yok etmek ve kazanmak için son kan damlasına kadar savaşacaktır”

27 EYLÜL 2020 PAZAR

- AZERBAYCAN MECLİSİ SAVAŞ HALİ İLAN ETTİ

Azerbaycan'da Milli Meclis, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan çatışmalar nedeniyle ülkenin bazı bölgelerinde "savaş hali" ilan edilmesi yönündeki kararını onayladı.

Olağanüstü toplantıda kabul edilen karar gereği "savaş hali" devam ettiği sürece Azerbaycan vatandaşlarının ve ülkedeki yabancıların anayasal hak ve özgürlükleri ile mülkiyet hakları kısmen ve geçici olarak kısıtlandı. "Savaş hali" ile bazı bölgelerde belirli saatlerde sokağa çıkma yasağının ilan edilecek.

TESLİM OL ÇAĞRISI

Azerbaycan Askeri Komutanlığı, Agdara yerleşiminde Ermeni silahlı kuvvetlerinin garnizonunu tamamen tahrip etmemek ve muharip kayıpların sayısını artırmamak için Ermeni komutanlığına bu yönde direnmemeyi, teslim olmayı teklif etti. Açıklama Savunma Bakanlığı'ndan geldi.

Yapılan açıklamada, "Azerbaycan Ordusu'nun emri ayrıca, savaş esirlerine ve sivil rehinelere yönelik muamelenin Cenevre Sözleşmesinin gereklerine ve uluslararası hukukun diğer normlarına uygun olarak yürütüleceğini belirtir. Direniş olursa, her silahlı kişi bizim tarafımızdan etkisiz hale getirilecektir" denildi.

ÇATIŞMALARI ATEŞLEYEN SALDIRI

- ERMENİSTAN SİVİLLERİ VURDU

Ermenistan ordusu Azerbaycan sivil yerleşim birimlerini vurdu. Dünya ajanslarına son dakika bilgisi olarak geçen saldırıda 11 Azerbaycan vatandaşı sivil hayatını kaybetti.

Azerbaycan Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Ağdam ilinin Karadağlı köyüne Ermeni güçlerinin top atması sonucu 1 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi, farklı bölgelerdeki sivil yerleşim birimlerine yapılan saldırılarda da ise Azerbaycanlı 3 sivilin yaralandığı ifade edildi.

11 SİVİL ÖLDÜ, 33 SİVİL YARALI

Ermenistan'ın Azerbaycan'ın çeşitli bölgelerine başlattığı saldırılarda ölen sivil sayısı 11'e, yaralı sayısı 33'e çıktı.

Başsavcılık, Ermenistan ordusunun 27-29 Eylül'de gerçekleştirdiği saldırılarda 65 konut ve 5 kamu binasının kullanılamaz hale geldiğini de duyurdu. (Ajanslar)

Ermenistan kaybettikçe korkuyor! ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Çatışma
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.