İşte asparagas paylaşımın gerçeği: Ada vapuru değil Arap turist vapuru

Sosyal medya platformlarında yer alan 'Ada vapurunda mülteci istilası' şeklindeki paylaşımların asparagas olduğu belirlendi. Paylaşılan görüntülerin Ada vapurunda değil, Arap turist vapurunda çekildiği ortaya çıktı.

Son zamanlarda mültecilere karşı yapılan kışkırtma çabalarına bir yenisi daha eklendi... Sosyal medyada ve bazı platformlarda yer alan mülteci videoları, aslına uygun olmayan biçimlerde servis edilmeye devam ediyor.

Son olarak İnci Sözlük'te yer alan videoda, İstanbul Ada vapurunda mültecilerden vatandaşların oturacak yer bulamadığı iddia edildi.

ADA VAPURU DEĞİL, ARAP TURİST VAPURU

Ancak bu paylaşımın ardından o görüntülerin 'Arap turist vapurundan' çekildiği belirlendi. Sosyal medyada algı yapmaya çalışan kişiler, bu paylaşımları 'kışkırtma' politikası içinde servis etmeye devam ediyor. 

PLATROMUN SAHİBİ YURT DIŞINDA YAŞIYOR

Türkiye ve mülteciler ile alakalı bu tarz haber yayan sitenin sahibinin Türkiye'de yaşamıyor olması ve bu denli bir 'kışkırtma' içine girmesi ise oldukça manidar... 

 

 

İşte asparagas paylaşımın gerçeği: Ada vapuru değil Arap turist vapuru ile ilgili etiketler İnci Sözlük Mülteci ada vapuru
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.