İşte AK Parti'nin TBMM Başkan adayı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un görev süresi doluyor. Bu nedenle siyaset dünyasında AK Parti'nin adayının kim olacağı konuşuluyordu. İsmi güçlü şekilde konuşulan Binali Yıldırım ise perşembe akşamı aday olmayacağını belirtmiş ve adaylara başarı dilemişti. Haber '7'nin siyaset kulislerine dayandırdığı haberine göre AK Parti'nin adayı mevcut TBMM Başkanı Mustafa Şentop olacak.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı bugün öğle saatlerinde partilerinin TBMM başkan adayını açıklayacak.

Ancak bu açıklamaya saatler kala kulislerde adı öne çıkan Binali Yıldırım'dan flaş bir açıklama geldi. 

Yıldırım aday olmayacağını ve olacaklara da başarılar dilediğini söyledi. 

Bu gelişmenin ardından AK Parti'nin adayı konusunda siyasi kulislerde bir isim öne çıktı. Haber 7'nin haberine göre bu isim mevcut TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan başkası değil. 

Şentop'un adaylığında izlediği başarılı başkanlık dönemi ve MHP'den de ciddi kabul görmesinin etkili olduğu belirtildi. 

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞECEK

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un adaylığı ile ilgili olarak bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir görüşme yapacağı öğrenildi.

BİNALİ YILDIRIM'IN YERİNE GELMİŞTİ

Prof. Dr. Mustafa Şentop, Meclis Başkanlığına, aday olmayacağını açıklayan Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olması nedeniyle seçilmişti.

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP KİMDİR?

Prof. Dr. Mustafa Şentop, 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili oldu.

İlk defa 2011 Türkiye Genel Seçimleri'nde TBMM'ye giren Şentop, 2012-2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 

Şentop, 24 Şubat 2019 tarihinde TBMM Başkanı seçildi. 

2020 yılında 100. yılını idrak eden TBMM'nin 29. Başkanı.

HUKUK EĞİTİMİ ALDI

6 Ağustos 1968 tarihinde Tekirdağ'da doğan Mustafa Şentop, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında tamamladı.

1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlayan Şentop, 2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu.

Marmara Üniversitesi dışında birçok üniversitede lisans ve lisans üstü seviyesinde dersler veren Mustafa Şentop, Marmara Üniversitesinde çeşitli idari görevlerde de bulundu.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük; akademik dergilerde yayın kurulu üyeliği, editörlük ve hakemlik yapan Prof. Dr. Mustafa Şentop, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevinde de bulundu.

4 DÖNEMDİR MECLİS'TE

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Şentop, 2012-2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini ifa etti.

24, 25 ve 26. Dönemde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e giren Şentop, Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği görevini yürüttü. 24. Dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonunda AK Parti'yi temsilen görev yaptı. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu. İstanbul'dan seçildi 3 dönemin ardından Şentop 27. Dönemde AK Parti Tekirdağ Milletvekili olarak bir kez daha TBMM'ye girdi. Aynı dönemde TBMM Başkanvekili olarak görevi yapmakta iken 24 Şubat 2019 tarihinde Meclis Başkanlığına seçildi. Şentop, TBMM'nin 29. Başkanıdır.

4 ÇOCUK BABASI

İyi düzeyde Arapça ve İngilizce bilmekte olan Şentop evli ve dört çocuk babasıdır.

İşte AK Parti'nin TBMM Başkan adayı ile ilgili etiketler TBMM Meclis Mustafa Şentop Binali Yıldırım Naci Bostancı AK Parti Meclis Başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.