İşte ABD’nin yeni Suriye planı

Suriye’de yıllardan beri yaşanan iç karışıklık ve savaşı lehine çevirmeye çalışan ABD’nin yeni planı deşifre oldu. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'e ulaşan özel bilgilere göre, Türkiye’nin operasyonları ve baskısı sonucu terör örgütüne devlet kurduramayan ABD, Fırat'ın doğusundaki "El Cezire Bölgesel Yönetimi” ilan etmeyi planlıyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye yıllardan beri çeşitli bölücü terör örgütleri ile mücadele ediyor. Bu mücadelesinde de binlerce asker, polis ve sivil vatandaşını şehit verdi. Yine on binlerce vatan evladı da gazi oldu.

İşte ABD’nin yeni Suriye planı

ABD VE AVRUPA TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK ÇIKIYOR

Türkiye’nin bu mücadelesine rağmen başta ABD ve Rusya olmak üzere bir çok batılı ülke terör örgütlerine silah, militan ve maddi yardımlarda bulunuyor. ABD’nin bölünme aşamasında olan Suriye’nin petrol bölgelerini elinde tutma çabası ise sürüyor. Suriye’nin zengin petrol yataklarının olduğu, kuzey doğusunda bulunan Fırat Nehri üzerinde yer alan şehri Deyrizor'a PKK/YPG’yi yerleştirdiği biliniyor.

 

İşte ABD’nin yeni Suriye planı - Resim : 2

ABD’NİN NİYETİNİ SUPERHABER AÇIKLIYOR

Suriye’de yıllardan beri yaşanan iç karışıklık ve savaşı lehine çevirmeye çalışan ABD’nın bu bölgedeki gizli yeni planı deşifre oldu. SuperHaber’e ulaşan bilgilere göre, Türkiye’nin operasyonları ve baskısı sonucu, terör örgütüne devlet kurduramayan ABD, Fırat'ın doğusundaki "El Cezire Bölgesel Yönetimi” ilan etmeyi planlıyor.

İşte ABD’nin yeni Suriye planı - Resim : 3

"EL CEZİRE BÖLGESEL YÖNETİMİ" ÇABASI VAR

Suriyeli yerel kaynaklar, Amerika Birleşik Devletleri'nin bu planını ise şöyle yorumluyor. Arap aşiretleri ve Suriyeli Kürt partileri ile Hıristiyan güçlerin temsilcileri bir araya getirilecek. Bunun ardından, koordineli olarak Fırat'ın doğusundaki "El Cezire Bölgesel Yönetimi” ilan etmeye gidecek ve bu bölgenin, tüm bileşenlerinin katılımıyla gerçekleştirecek.

İşte ABD’nin yeni Suriye planı - Resim : 4

YENİ PLAN SURİYE TARAFINDAN DOĞRULANDI

Bu planı geçtiğimiz perşembe günü teyid eden Suriyeli bir Kürt kökenli kaynak, Amerika Birleşik Devletleri'nin Fırat'ın doğusunda, Suriye rejimine karşı tüm bileşenleriyle birleşik bir Suriye muhalefeti oluşturmaya çalıştığını doğruladı.

 

İşte ABD’nin yeni Suriye planı - Resim : 5

BÖLGESEL YÖNETİM PKK/PYD İÇİN YAPILACAK

Öte yandan, Passnews internet sitesine göre ise, süreç Amerikan planlaması ve Arap desteğiyle yürütülüyor. Yine Amerikan tarafı ENKS ile PYD'nin arasındaki  Kürt birliğini sağlamak için,bu  süreci  hızlandırdı.

İşte ABD’nin yeni Suriye planı - Resim : 6

RUSYA SDG’Yİ YANINA ÇEKMEK İSTEDİ

Buna karşılık Rusya, Suriye Demokratik Güçlerini ABD’den önce kendi tarafında olmasını istediği için, kısa adı SDG olan, Suriye Demokratik Güçlerini, yakın zamanda Moskova'yı ziyaret etmeye davet ettiği öğrenildi. Ancak, güvenilir kaynaklara göre, SDG Suriye’deki pozisyonunu belirledi ve Amerikan projesinin bir parçası olmayı kabul etti.

İşte ABD’nin yeni Suriye planı ile ilgili etiketler Suriye ABD Rusya SDG SupeHaber mevlüt yüksel
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.