İşte ABD'nin 'PKK özel temsilcisi'

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi David Brownstein'ın yaptığı Suriye ziyaretinde adeta 'PKK özel temsilcisi' gibi davrandığı ortaya çıktı. Brownstein, son dönemde yaptığı ikili görüşme ve ziyaretlerde sadece terör örgütü PKK/YPG'li isimlerle bir araya gelirken diğer muhalif gruplarla hiç görüşme yapmadı.

Washington’un Suriye’de sahaya sürdüğü ajan/diplomatlar, terör örgütü PKK ilişkilerini daha da derinleştiriyor. Özellikle ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Joel Rayburn’un yardımcısı David Brownstein göreve geldiği günden beri adeta ABD’nin PKK özel temsilcisine dönüştü. Geçtiğimiz aralık ayında Suriye’ye adımını atar atmaz Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı teröristbaşı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin’le bir araya geldi. 15 Kasım 2020’de gerçekleşen görüşmede karşılıklı hediyeleşme merasiminin ardından açıklama yapan terörist Şahin’le “Brownstein ile ortak bir gelecek vizyonunu paylaştıklarını” söyledi.

SİYASİ ÇÖZÜMÜ KONUŞMUŞ!

Yeni Şafak gazetesinden Mustafa Duran'ın haberine göre, 2021 yılında yılında da ziyaretlerine devam eden Brownstein, mart ayında temaslarını yoğunlaştırdı. 10 Mart’ta ‘yüksek profilli’ diye nitelenen bir heyetle Kamışlı’ya giden Brownstein, PKK/YPG’nin sözde Dış İlişkiler Ofisi Eşbaşkanı Abdülkerim Ömer’le bir araya geldi. Görüşmede PKK işgali altındaki bölgelerin durumu ile ‘siyasi çözüm’ konusunun ele alındığı belirtildi.

İşte ABD'nin 'PKK özel temsilcisi'

PKK’LI HASTALARI ZİYARET ETTİ

Brownstein sonraki durağı da Deyrizor oldu. PKK/PYD’nin uzantısı konumundaki sözde ‘sivil konsey’ işbirliği ile yapılan bazı tesislerin açılış törenine katıldı. Burada PKK’lı teröristlerle tiyatro izleyen Brownstein “Deyrizor’un güvenliğini ve istikrarını yeniden sağlamak için birlikte çalışacağız” dedi. Brownstein tesislerdeki mobilya ve ekipmanları sağlama sözü verdi. Burada bir hastaneyi de ziyaret eden Brownstein, aralarında yaralı teröristlerin de olduğu hastaları ziyaret etti.

ARANAN TERÖRİSTLE NEVRUZ KUTLAMASI

Giydiği yerel kıyafetlerle pozlar veren Brownstein’in Deyrizor ziyareti bununla sınırlı kalmadı. Terör örgütün siyasi uzantısı Deyrizor Sivil Meclisi Başkanı Gassan Yusuf’u ziyaret etti. ABD askerlerinin de katıldığı ziyaret ne konuşulduğu merak konusu oldu. Görüşme başlangıcında kısa bir açıklama yapan Brownstein, sözde sivil yönetimi desteklediklerini söyledi. Sıkı PKK dostu olan Brownstein, son olarak Nevruz kutlamalarında sahneye çıktı. Gündüz Haseke Barajı kıyısındaki kutlamaya katıldı. Burada bir konuşma yaparak terör örgütü PKK ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Akşam da terörist elebaşı Ferhat Abdi Şahin’le birlikte bir kutlamaya katılan Özel Temsilci, samimi pozlar verip Nevruz ateşini birlikte tutuşturdu.

İşte ABD'nin 'PKK özel temsilcisi' - Resim : 2

DİĞER GRUPLARLA TEMAS YOK

Sadece son 15 günde neredeyse PKK/YPG’nin tüm birimlerini ziyaret eden Brownstein, bögedeki diğer gruplala bırakın ziyareti telefonla bile iletişime geçmedi. Aşiret temsilcileri ile Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) ve Geçici Suriye Hükümeti kaynakları, Brownstein kendileri ile hiç iletişime geçmediğini, sadece PKK Özel temsilcisi gibi hareket ettiğini söyledi. SMDK üyesi Yusuf Mahli, Brownstein’in, ne Suriye genelinde, ne de Suriye’nin kuzeydoğusunda PKK/PYD’nin dışında kimse ile görüştüğüne ilişkin bir bilgi olmadığını ifade etti.

İşte ABD'nin 'PKK özel temsilcisi' - Resim : 3

SMDK içerisinde o bölgeden insanların da olduğunu vurgulayan Mahli şunları kaydetti:
“ABD özel temsilcisi, Suriye muhalefetini temsil eden SMDK ile de Cenevre’ye giden anayasa heyetinde yer alan isimlerle de temasta bulunmadı. Diyelim ki görev alanı sadece Kuzey Doğu Suriye. Burada PKK/YPG’nin dışında gruplar var, onlarla da iletişime geçtiğine ilişkin bilgi yok. Brownstein sadece PKK odaklı, PKK’yı desteklemek için görevlendirilmiş gibi gözüküyor.”

ABD’nin o bölgede PKK odaklı bir calışma yürüttüğünü ifade eden Mahli, “Kürt Ulusal Meclisi’ni de PKK oluşumuna dahil etmeye çalışıyor. Suriye muhalefetine de PKK ile ilişki kurması için baskı yapıyor. Ancak biz hiçbir terör örgütü ile ilişki içerisinde olmayacağız. Biz bu yapıyı terör örgütü olarak görüyoruz, Suriye’de istikrarı tehdit edeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

İşte ABD'nin 'PKK özel temsilcisi' ile ilgili etiketler ABD Suriye terörist David Brownstein pkk/ypg görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.