İşte ABD ile vize krizine neden olan ikinci Amerikan casusunun ismi...

"Metin Topuz" krizinden sonra gündeme gelen ikinci Amerikan casusunun ismine ulaşılıdı. Şahsın ABD makamları tarafından ısrarla iadesinin istendiği de öğrenildi.

ABD, İstanbul başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un FETÖ soruşturmasında "casusluk" gerekçesiyle 4 Ekim’de tutuklanmasının ardından Türkiye’den vize başvurularını askıya almış, Türkiye de ABD’liler için aynı kararı uygulamaya başlamıştı.

Bu gelişmenin hemen ardında, Türkiye'de ABD konsolosluk çalışanı bir casusun daha bulunduğu iddiaları medyada yer aldı.

İsminin "N.M.C." olduğu belirtilen şahıs hakkında gözaltı kararı olduğu öne sürüldü ancak Adalet Bakanlığından bu yöne bir karar olmadığı açıklaması yapıldı.

Ancak kısa süre sonra, "N.M.C." adındaki şahsın eşi ve çocuğu gözaltına alındı. Söz konusu kişiler sorgularının ardından serbest bırakıldı.

CASUS SKANDALINDA YENİ BİLGİLER ORTAYA ÇIKTI!

Esrarengiz konsolosluk çalışanı hakkında iddiaların ardı arkası kesilmezken, SuperHaber'e ulaşan bilgilere göre, şansın ABD Konsolosluğunda saklanmadığı tespit edildi.

İsminin Nazmi Mete Cantürk olduğu öğrenilen şahsın, evinde bulunduğu ve dışarı çıkmaktan sakındığı belirlendi.

Cantürk, Türk istihbaratının gözetiminde "ev hapisinde" tutulurken, konuyla ilgili çok çarpıcı bir bilgiye daha ulaşıldı.

ABD "CASUS PAPAZ" GİBİ ONU DA İSTİYOR!

SuperHaber, güvenlik makamları tarafından "Amerikan casusu" olduğu konusunda şüphe bulunmayan Nazmi Mete Cantürk'ün, ABD makamları tarafından iadesinin istendiği bilgisine ulaştı.

Öte yandan, ABD tarafından ısrarla şüpheli şahsın iadesinin istenmesi, Türk güvenlik birimleri tarafından, Nazmi Mete Cantürk'ün Amerikan istihbaratı ile ilişkisinin açık bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

SuperHaber

İşte ABD ile vize krizine neden olan ikinci Amerikan casusunun ismi... ile ilgili etiketler CIA ABD Casus fba
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.