İstanbul'un vaka oranında son durum!

İstanbul'daki koronavirüs vaka oranındaki son duruma dair açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Son hafta yüzde 33 oranında pozitif vaka sayılarında bir azalma var" ifadesini kullandı.

Türkiye, tam kapanmada 5. güne girdi. Peki, tam kapanma etkisini ne oranda gösterdi, İstanbul’da vakalar azalıyor mu? İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, TRT Haber'in sorularını yanıtladı.

"Son hafta yüzde 33 oranında pozitif vaka sayılarında bir azalma var" diyen Memişoğlu, yatan hastalarda da yüzde 13 oranında düşüş olduğu bilgisini verdi.

Yoğun bakımlardaki hasta sayısının yüzde 6,5 oranında azaldığını söyleyen Memişoğlu, bu durumun vefat sayılarına da yansıyacağını anlattı.

VATANDAŞLARA "AŞI OLUN" ÇAĞRISI

Vaka sayılarının ciddi biçimde düşmeye devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, aşılama oranlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"65 yaş üzerinde yüzde 82-83 bandındayız, bu iyi bir oran. Ama 55-59 yaş grubunda şu anda yüzde 49 oranında hedef grubumuza aşı yaptık. Açtığımız kapasitelerin yaklaşık yüzde 50-60'ı ancak kullanılabiliyor. Aşı da var elimizde. Şu anda bir sorunumuz da yok. İnsanları aşı olmaları için hastanelerimize davet ediyoruz. İnsanların aşı konusunda da tereddüt etmemelerini istiyorum. Çünkü şu anda başka bir silahımız yok. Büyük ihtimalle biz bu hastalığı çok az hale getireceğiz hem kısıtlamaların artması hem insanların farkındalığıyla. Bunu devam ettirmemiz lazım."

İstanbul'un vaka oranında son durum! ile ilgili etiketler İstanbul TRT Haber Korona Koronavirüs vaka il sağlık müdürü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.