İstanbul'un kültürel tarihi cebinizde! Ünlü isimler seslendirdi...

Hrant Dink Vakfı'nın tasarladığı KarDes mobil uygulamasıyla, İstanbul'daki 900'e yakın kültürel alanları keşfetme, ve geçmiş fotoğraflarıyla daha yakından tanıma fırsatı sunuluyor. Ünlü simlerin gönüllü olarak seslendirme yaptığı uygulama, bilinmeyen mekanların keşfedilmesine de olanak sağlıyor.

Hrant Dink Vakfı, çokkültürlü hafıza turları rehberi KarDes mobil uygulamasını kullanıcılarına sundu.

Mobil uygulama, İstanbul’daki 900’e yakın çokkültürlü yapıyı keşfetme, hafıza turları ile semtlerde yaşamış kişilerin hikâyelerini dinleme, semt ve mekanların eski fotoğraflarını görme imkanı sağlıyor.

İstanbul'un kültürel tarihi cebinizde! Ünlü isimler seslendirdi...

Bilinen semtlerin bilinmeyen mekanlarını görünür, hikayelerini duyulur kılmayı hedefleyen KarDes, her biri ortalama iki saat süren turlar ile farklı bölgelerin çok kültürlü geçmişlerini ortaya çıkarıyor.

Uygulamada yer alan keşfet özelliği sayesinde, İstanbul’un kapsamlı kültürel miras envanteri ile birlikte her gün karşılaşılan fakat fark edilmeyen kültürel miras yapılarının konumuna, inşa tarihine ve bazıları hakkında kısa bilgilere erişebiliyorlar.

İstanbul'un kültürel tarihi cebinizde! Ünlü isimler seslendirdi... - Resim : 2

Kapsamlı bir araştırma sonucunda hazırlanan ve birbirine yürüme mesafesinde bulunan 9 ila 15 duraktan oluşan hafıza turlarının metinleri Hayko Cepkin, Ece Dizdar, Ceylan Ertem, Mahir Günşıray, Nejat İşler, Ercan Kesal, Yekta Kopan, Lale Mansur, Songül Öden, Tülin Özen, Tilbe Saran ve Serra Yılmaz tarafından gönüllü olarak seslendirildi.

İstanbul'un kültürel tarihi cebinizde! Ünlü isimler seslendirdi... ile ilgili etiketler İstanbul Hrant Dink Hayko Cepkin kardeş
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.