İstanbul'un fethine ''işgal'' dediler...

Mısır Fetva Kurulu, yayınladığı skandal fetvada İstanbul'un fethini işgal olarak nitelendirdi. Skandal fetvayı duayen gazeteci Ardan Zentürk yorumladı.

Mısır'da devlete bağlı olan Mısır Fetva Kurulu, Yunanistan'a destek çıkarak İstanbul'un fethini Osmanlı işgali olarak nitelendirdi.

Söz konusu fetvaya YouTube kanalında yayınladığı video ile tepki gösteren duayen gazeteci Ardan Zentürk şu ifadeleri kullandı;

''Mısır Fetva Kurulu günlük konulara ilişkin fetva yayınlayan bir devlet kuruluşu. Daha nce de saçma bize karışı fetvaları olmuştu. Ancak bu kez İstanbul'un fethinin bir Osmanlı işgali olduğunu söyledi. Diyor ki, bu Ayasofya'nın tekrar cami yapılması meselesi esasında Tayyip Erdoğan'ın bir siyasi manevrasıdır. Bir çok siyasetçi bunu gerçekleştirmiştir. Ama bu bir gerçeği değiştirmez o da Konstantinapol, Osmanlı tarafından işgal edilmiş bir şehirdir diyor.

Biliyorsunuz Yunanistan geçtiğimiz günlerde ortalığı ayağa kaldırdı. Yunanistan'a bazı yerlerden destek gelebilir, Ortadokslardan destek gelebilir ama Mısır'ın fetva kurulu diyor ki osmanlı işgal etti sizin burada hakkınız yok. Burası Konstantinapolis mi? Siz İslam adına fetva yayınlayacaksınız ve Fatih Sultan Mehmet'i işgalci olarak niteleyeceksiniz öyle mi? Bu emperyalizm böyle bir şey işte...''

İstanbul'un fethine ''işgal'' dediler... ile ilgili etiketler Mısır Ardan Zentürk fetva
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.