İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi hangisidir?

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi hangisidir? Büyük İstanbul depremi ile ilgili her gün yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Milyonlarca İstanbullu ise evlerinin depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor. Depremin İstanbul'da en çok hangi ilçede hissedileceği merak edilen başka unsur oluyor. Vatandaşlar konuyu araştırmaya başladı. İşte İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi hangisidir? Merak edilen detaylar haberimizde...

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi hangisidir? Milyonlarca İstanbullu ise evlerinin depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor. Depremin İstanbul'da en çok hangi ilçede hissedileceği merak edilen başka unsur oluyor. Büyük İstanbul depremi ile ilgili her gün yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar konuyu araştırmaya başladı. İşte İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi hangisidir? Merak edilen detaylar haberimizde...

İstanbul'da dün sabah saatlerinden başlayan irili ufaklı depremlerin ardından 4.8 büyüklüğünde deprem saatler 16.47'i gösterdiğinde yaşandı. 20 saniye kadar süren sarsıntı İstanbul ve çevre illerde yoğun bir şekilde hissedilirken, bölgede yaşayan vatandaşları da tedirgin etti. Bu noktada merak edilen konulardan bir tanesi de olası İstanbul depreminde en güvenli ilçelerin hangisi olduğu oldu. Hazırlanan rapor doğrultusunda fay hattına yakın olmasından dolayı Fatih, olası bir depremde en çok etkilenecek yerler arasında yer alıyor.

Yapılan bir araştırmaya göre İstanbul'un en yaşlı yapı stoğu 7 ilçede bulunuyor. Söz konusu ilçeler arasında ortalamaya bakıldığında en yaşlı ilçe ise 30 yıl ile Beyoğlu. Beyoğlu'nu 28 yıl ile Fatih, 27 yıl ile Adalar, 23 yıl ile Güngören, 22 yıl ile Bakırköy, 21 yıl ile Kadıköy ve Beşiktaş izliyor.

İstanbul'un yapı stoğu bakımından en genç ilçesi ise 4 - 5 yaş aralığı ile Sultanbeyli olarak öne çıkıyor. Sultanbeyli'yi Sancaktepe, Esenyurt, Tuzla, Kağıthane, Arnavutköy ve Beylikdüzü izliyor.

AVRUPA YAKASINDA DEPREME EN DAYANAKLI İLÇELER

Beyoğlu

Beşiktaş

Şişli

Kağıthane

Gaziosmanpaşa

Esenler'in önemli bölümü

Sultangazi

Başakşehir'in büyük bölümü

Sarıyer'in sahilden uzak bulunan bir bölümü

Arnavutköy

Maslak

Alibeyköy

Kemerburgaz – Göktürk

ANADOLU YAKASINDA DEPREME EN DAYANIKLI İLÇELER

Sultanbeyli

Beykoz'un kıyıdan uzak yüksek bölgeleri

Maltepe'nin kıyıdan uzak bir bölümü

Çekmeköy

 

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi hangisidir? ile ilgili etiketler İstanbul deprem Haber Son dakika AFAD kandilli
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.