İstanbul'u 1987 kışı mı vuracak?

İstanbul'da 1987 yılındaki gibi sert bir kış yaşanacağı ve kar kalınlığının bir metreyi bulacağı iddialarına Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yanıt geldi. Uzmanlar, böyle bir durumun söz konusu olmadığını, hatta önümüzdeki hafta sıcaklıkların daha da artacağını belirtti.

 İstanbul'da beklenen kar yağışı istenilen seviyeye ulaşmadı. Hal böyle olunca da şehir efsaneleri uydurulmaya başlandı.

Balkanlardan Türkiye'ye gelme ihtimali olan soğuk hava sistemiyle Türkiye'nin başta İstanbul olmak üzere tarihin en sert kışlarından birini yaşayacağı söylentisi de bunlardan biri.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YALANLAMA

Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, bu söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Hürriyet’ten Meltem Özgenç'in haberine göre, yapılan açıklamada "İstanbul'da önümüzdeki bir haftalık periyotta 1987 yılına benzer bir kış beklemiyoruz. " denildi

Bir metre kar yağacağı söylentilerine önümüzdeki haftalarda sıcaklıkların daha da artacağını belirterek karşılık veren Meteoroloji, İstanbul'da sıcaklığın 14-15 dereceye kadar çıkacağını ifade etti.

Açıklamada "Pazartesi, salı ve çarşamba günlerinde lokal sağanak yağış geçişleri bekliyoruz. Genelde ülkemizi etkileyen soğuk hava Balkanlar’dan geldiği için öyle deniyor. Ancak önümüzdeki günlerde bu soğuk hava dalgası olmayacak" ifadesi kullanıldı.

İstanbul'u 1987 kışı mı vuracak?

1987 KIŞINDA NE OLMUŞTU?

1987 yılında İstanbul’da 18 saat kar yağmış ve kar kalınlığı neredeyse 1 metreyi bulmuştu.

TÜRKİYE’DE DURUM NE?

Bugün Doğu bölgelerde yağışlar devam edecek. Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu’nun güneyinde yağmur ve sağanak, yükseklerde ise yoğun kar şeklinde görülmesini bekliyoruz. Pazartesi ve salı günü ise Marmara’nın batısı, kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde pazartesi, salı ve çarşamba günlerinde yağış beklenmiyor.

İstanbul'u 1987 kışı mı vuracak? ile ilgili etiketler Meteoroloji hava durumu kış kar İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.