İstanbullunun Altunizade çilesi sürüyor!

Altunizade metrobüs durağında 3 gündür yaşanan yoğunluk bugün de devam etti. Metrobüs üst geçicinde bulunan vatandaşların metrobüse ulaşması yarım saat sürerken, yetkililerden konuya çözüm bulması bekleniyor.

Altunizade metrobüs durağında oluşan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar araçlara binmekte zorlandı.

Altunizade'de vatandaşların metrobüse ulaşımını sağlayan üst geçit ve metrobüs durağında pazartesi ve dün yaşayan yoğunluk, bugün de devam etti.

İşe ve okula gitmek için metrobüs hattını kullanan vatandaşlar, üst geçitte ilerlemekte zorlanırken, duraklardaki kalabalık nedeniyle araçlara binmekte güçlük çekti.

İstanbullunun Altunizade çilesi sürüyor!

Aşırı yoğunluktan dolayı metrobüse binemeyen vatandaşlar şu yorumları yaptı:

-Yetkililerden seferlerin artırılmasını rica ediyoruz. Bayan olarak da çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz, binmek mümkün değil.

-Metrobüs yolculuğum bir buçuk saat sürüyor. Aşırı kalabalık.

-Aslında metrobüs çok güzel bir oluşum aracı. Ama Altunizade gibi duraklarda sabah ve akşam iş saatlerinde çok yoğunluk oluyor.

-Metrobüs yoğunluğuna çare bulmak lazım. Oturacak yeri bırakın, gidecek yol yok.

 İBB 'ÇÖZECEĞİZ' DEMİŞTİ

Metrobüsteki yoğunluğun "artan metro seferlerinden dolayı" olduğunu açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sözcüsü Murat Ongun, "Yarından (bugün) itibaren her metro seferi için Söğütlüçeşme’den 3 boş metrobüs Altunizade durağına gönderilecektir" açıklaması yapmıştı.

Ancak İBB'nin "aldığı önlemlerin" yoğunluğu azaltmadığı görüldü.

GÜNAYDIN!!!

Paris'te gezide olan Ekrem İmamoğlu'nun talimatı ile Altunizade'deki yoğunluğu azaltmak adına bazı önlemlerin alındığı belirtilen bir açıklama daha yapıldı. 

İETT yetkililerinin yaptığı çalışma neticesinde Metrobüs Hattı’ndaki yoğunluğun üniversitelerin açılması ve Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sanvaktepe Metrosu’nun sefer sayısının arttırılmasından kaynaklandığı tespit edildiği belirtildi.

Günlük 750 bin yolcu kapasitesine sahip hattaki yolculuk sayısının 1 milyonu aştığı görüldüğü ifade edildi.

Sonra da metrobüs hattında yoğunluk azaltıcı, kapasite arttırıcı 3 ayrı çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Bu kapsamda 525 körüklü otobüsün hizmet verdiği hatta 10 araç daha görevlendirildiğinin altı çizildi. Sögütlüçeşme’den Zincirlikuyu istikametine giden her 3 araçtan bir tanesinin boş kalktığı da belirtildi. Bu sayede yolcu sayısının arttığı pik saatlerde boş otobüslerin dolu istasyonları rahatlatması amaçlandığı ifade edildi.

Günlerdir Altunizade'deki işkenceye dönüşen yoğunluğa sessiz kalan İBB ve İETT, istasyona  uzanan üstgeçit ve turnike bölgesindeki yoğunluğu azaltmak için de İstanbulkart turnikelerini metro çıkışına çekme kararı aldı. Bu istasyondan Metrobüs Hattı’na aktarma yapacak vatandaşlar, yarından itibaren İstanbulkart’larını metro çıkışındaki turnikelerde okutacaklar. 

'Günaydın' dedirten bu çalışmaların ardından Metrobüs Hattı’ndaki yolculuk kapasitesinin arttırılmasıyla ilgili projeye de start verildiği belirtildi. İETT'nin, hattaki otobüsleri 1,5 - 2 kat daha fazla yolcu taşıyan yerli üretim otobüslerle değiştirilmesi için çalışma başlatığı ifade edildi.

Halen 52 kilometrelik 44 istasyonlu Söğütlüçeşme - TÜYAP Metrobüs Hattı’nda 535 körüklü otobüs hizmet veriyor.

İstanbullunun Altunizade çilesi sürüyor! ile ilgili etiketler İstanbul İBB metrobüs
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.