İstanbullular dikkat! Kente İzlanda kışı geliyor

İstanbul'da özellikle 21 Ocak Cuma gününden itibaren İzlanda alçak basınç sisteminin etkisi altına girmesi bekleniyor. Sıcaklıklar hissedilir derecede düşerken, gece yarısı itibariyle de kentin tümünde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının hafta sonu da devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre; sıcaklıklar akşam saatlerinden itibaren hissedilir derecede düşecek. Yarın sabah saat 10.00 itibariyle, İstanbul'un büyük bölümünde kuvvetli yağmur, akşam saatlerinde Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Şile'de karla karışık yağmur, gece yarısı itibariyle de kentin tümünde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıklar devam eden günlerde de eksi derecelerde hissedilecek.

Cumartesi ve pazar günleri da etkili olacağı bildirilen kar yağışı önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edecek. İstanbul'un büyük bölümünde buzlanma ve don olayları yaşanabileceği değerlendirilirken, bu kar yağışının hayatı olumsuz etkileme riski bulunuyor.

İstanbul'un kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için önlemlerin alındığını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplam 4 bin 23 kilometrelik yol ağını açık tutmak için ekipler 24 saat çalışacak. Toplam 7 bin 421 personel, bin 582 karla mücadele aracı ve iş makinası da hazır bulunacak. İstanbul'un 350 farklı noktasına kurulan istasyonlarda toplam 206 bin 56 ton tuz ve 64 farklı tankta toplam bin 290 ton solüsyon karla mücadele için hazır bekletiliyor.

Köy yollarını açık tutmak için 142 kepçeli traktör görevlendirildi, 11 vinç ve kurtarıcı da görev başında olacak. Metrobüs güzergahı boyunca da 33 iş makinası ortaya çıkabilecek olumsuzluklara müdahale için hazır bekleyecek. Ayrıca AKOM'dan yapılan açıklamada, tüm tedbirlerin alındığı, İstanbulluların soğuk hava ve muhtemel kar yağışı sebebiyle yaşanacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

İstanbullular dikkat! Kente İzlanda kışı geliyor ile ilgili etiketler İstanbul kar İzlanda kışı kar yağışı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.