İstanbullu yine kısıtlanamadı!

Koronavirüs salgınında artan vaka sayılarının ardından getirilen sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta sonu da devam etti. Ancak güneşli havayı fırsat bilen İstanbullular kısıtlama kurallarını ihlal ederek Caddebostan Sahili'ne akın etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlaması haftalardır devam ediyor. Ancak İstanbul'un bazı ilçelerinde bu kurala uyulmadığı görülüyor. Kadıköy de bu ilçelerden biri.

Sıcak havayı fırsat bilen Kadıköylüler Caddebostan sahilinde akın etti. Sahile gelen bazı kişilerin spor yaptığı ve bisiklete bindiği görüldü.

İstanbullu yine kısıtlanamadı!

SOSYAL MESAFE KURALLARI DA HİÇE SAYILDI

Bazıları evcil hayvanlarını denizde serinletirken, bazıları da banklarda oturup sohbet etti. Sosyal mesafe kurallarına da uymadıkları görülen kişiler fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediği görüldü.

"BİZ VİRÜSTEN KORKUYORUZ"

Özel çocuğuyla sahile gelen Süreyya Çetin, “Benim oğlum otizm hastası olduğu için izinli bir şekilde sahile getirdik. Biz özel çocuklu aileler olarak bıktık usandık. Benim çocuğun Emir 9 aydır özel eğitimine gidemiyor. Sokağa çıkartamaz olduk. Çocuğumda korkular oluşmaya başladı. Özel ailelerin en sıkıntılı dönemi, biz virüsten korkuyoruz. Bize bir şey olursa çocuklarımıza bakacak kimse yok” dedi.

İstanbullu yine kısıtlanamadı! - Resim : 2

"HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMEK LAZIM"

Kurallar konusunda her şeyin devletten beklenilmemesi gerektiğini ifade eden Çetin, "Caddebostan sahil, parklar her yer inanılmaz kalabalık, insanlarımız kurallar konusunda çok gevşek olmaya başladı. Her şeyi devletten beklemeyelim biraz kendimiz çabalayalım. Biliyoruz ki bir virüs var. Gözle görmediğimiz için neden inanmıyoruz. Yani birisinin ailesinden biri hayatını kaybedince mi inanacağız. Devlet nereye kadar yetişebilir. Caddebostan sahilde kahve içen, çay içen sohbet eden, motosikletleriyle yarış yapanlar da var. Her şey var diyebilirim" diye konuştu.

İstanbullu yine kısıtlanamadı! ile ilgili etiketler caddebostan kalabalık tedbir

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.