İstanbulkart HES kodu eşleştirme nasıl yapılır? İstanbulkart’a HES kodu nasıl yüklenir?

İstanbulkart HES kodu eşleştirme nasıl yapılır ve İstanbulkart’a HES kodu nasıl yüklenir sorularının cevabı araştırılmakta. Koronavirüs salgınında toplu ulaşım için getirilen HES kodu zorunluluğunda 15 Ocak tarihine kadar eşleşmesi yapılmayacak olan İstanbulkartlar kullanıma kapatılacak.

Koronavirüs salgınında İstanbulkart'ın HES koduna uyumlu hale getirilmesi çalışmaları sona erdi. İBB tarafından yapılan açıklamada, Eylül ayı sonunda İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda şehir içi toplum araçlarına da HES kodu uygulamasına geçilmesi ile ilgili entegrasyon çalışmalarında sona gelindiği vurgulandı.

Bu bağlamda; 15 Ocak'tan itibaren HES KODU eşleşmesi yapılmamış İstanbulkart'ların kullanıma kapatılacağı duyuruldu.

İSTANBULKART İLE HES KODUNU EŞLEŞTİRME

* İstanbulkart'a HES kodu tanımlamak için www.istanbulkart.istanbul sitesine girerek menünün sağ tarafında bulunan 'Online İşlemler' sayfasına girip 'Bireysel' seçeneğine tıklayın.

* Bu kısımdan kayıt olarak sisteme giriş yapın. Eğer kayıtlı değilseniz kaydolun.

* Kayıt işleminizi tamamlandıktan sonra SMS kodu doğrulaması yaparak taahhütnameleri kabul edin ve açılan sayfada İstanbulkartınızı kaydedin.

İstanbulkart HES kodu eşleştirme nasıl yapılır? İstanbulkart’a HES kodu nasıl yüklenir?

* Kartınızın üzerindeki numaraları sisteme girerek, İstanbulkartınıza isim verin ve kaydı tamamlayın.

* Bu işlem sonrasında TC kimlik numaranıza kartınız otomatik olarak tamamlanır. Tamamlanma sonrasında ekstra bir işleme gerek yoktur. Böylece İstanbulkart'a HES kodunuz eşleştirilmiş olur.

* HES kodu eşleşmemiş İstanbulkartlar 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren kullanılamayacak.

İSTANBULKART'A HES KODU NASIL YÜKLENİR?

İlk önce yapılması gereken https://www.istanbulkart.istanbul adresine giriş yaparak siteme kayıt olmak zorunluluğu vardır. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının hemen ardından karşınıza bazı taahhütnamelere onay vermek durumundayız.

HES kodunuzu tanımlamak için sol köşede yer alan İstanbulkartlarım kısmına tıklayın. Burada yer alan kutucuklarda İstanbulkartınızın arka yüzünde yer alan numaraları girmeniz gerekmektedir. Kartınıza herhangi bir şekilde isim verdikten sonra da İstanbulkart HES kodu eşleştirmesi de tamamlanmış olacaktır.

İstanbulkart HES kodu eşleştirme nasıl yapılır? İstanbulkart’a HES kodu nasıl yüklenir? ile ilgili etiketler istanbulkart HES kodu Eşleştirme
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.