İstanbul'dan gidip 32 kişiye korona bulaştırdı

Şimdi anlatacağımız olay tamamen gerçek. Tedbirlere uyulmadığında koronavirüsün nasıl hızla yayılabileceğini de ortaya koyan hikayemiz İstanbul'da yaşayan iki ailenin aldıkları düğün daveti üzerine Ordu'ya doğru iki araçla yola çıkması ile başlıyor. Nihayetinde hem o iki araçtaki aileler hem de düğün evinde toplam 32 kişinin Kovid-19 olması ile sonuçlanıyor. İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından paylaştığı olayın detayları...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsün ciddiye alınmaması durumunda nasıl hızlı yayılabildiğini ortaya koyan bir paylaşımda bulundu.

Koca'nın "Özetini okuyacağınız olay, belirtileri olan bir kişinin, kurallara uyulmaması sonucu, 32 vaka sayısına ve karantinaya yol açmasının hikâyesidir. İyi haberle gündem olalım. Her yakınlık mutlu sonla bitmiyor." mesajı ile paylaştığı olayın detayları ise şöyle:

İstanbul'dan gidip 32 kişiye korona bulaştırdı

"Sayın Bakanım,

Ordu'daki olayda bulaş ve karantina süreci şu şekilde gerçekleşmiştir. İki aile düğün için İstanbul'dan birlikte hareket etmiş. Seyahat sırasında belirtileri olan, daha sonra da pozitif olduğu tespit edilen kişi yolculuk esnasında bir araçtan diğerine geçmiş. Böylece iki araçtakiler de temaslı olmuş. Düğün hazırlıklarında kendisinin makyaj malzemeleri başka hanımlar tarafından kullanılmış. İki gün süren, kurallara uyulmayan yemekli oyunlu düğünde bulaş hızlıca gelişmiştir. Filyasyon ekiplerimiz, ilk vakadan sonra 13 kişiye tanı koymuş, 65 yakın temaslı tespit edilmiştir. Kınanın ve düğünün yapıldığı bölge karantinaya alınmıştır. Karantina süreci içinde düğün kaynaklı toplam vaka sayısı 32'ye ulaşmıştır. Son vakayı takiben 14 gün hiç yeni vaka tespit edilmemesi üzerine bölgenin karantinası kaldırılmıştır"

 

İstanbul'dan gidip 32 kişiye korona bulaştırdı ile ilgili etiketler İstanbul Ordu Düğün Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Karantina kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.