İstanbul'dan 50 bin kişi sınır dışı edilecek...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da yıl sonu itibarıyla 50 bin kaçak göçmenin sınır dışı edileceğini belirterek, bu konuda düzenin sağlanması için İstanbullulardan 6 ay süre istedi.

Bakan Soylu, Yeşilköy Sahil'de vatandaşlarla buluştu. Soylu, selamlaştığı vatandaşlarla sohbet etti. Bazı vatandaşların öz çekim yaptığı Soylu'ya bazıları taleplerini iletti.

Soylu, Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyenlerin göç yolu olduğunun altını çizerken, şu ifadeleri kullandı:

"Bir taraftan Afganistan, Pakistan bir taraftan Suriye, bir taraftan Afrika. Biz dün iki bot yakaladık. Büyük mücadele ediyoruz. Ege'ye giderken iki bot yakaladık. Ne Suriyeli var ne Iraklı var ne Afgan var ne de Pakistanlı var. Sierra Leone'den Gine'ye, Mali'ye kadar bizim burası bir göç yolu. Sadece kuşlar buradan göç yoluyla geçmiyor. Avrupa'ya geçebilmek için bir göç yolu. Herkes bu yolu kullanıyor ve netice itibarıyla 2 milyon Afgan şu anda İran'da duruyor, sınırlarımızın hemen ötesinde. Onlar Avrupa'ya gidebilmek için çaba sarf ediyorlar. Orada ekonomik krizler var. Amerika oranın da affedersiniz içine etti. Afganistan'ın da Pakistan'ın da... Yapmadığı kalmadı. Nereye gitse filin züccaciye dükkanına girdiği gibi yapıyor."

"ALLAH O 450 BİN ÇOCUĞUN HAYRINA 15 TEMMUZ'DA ŞU HAİNLERE EZDİRMEDİ"
Suriyelilerin Türkiye'ye tecavüzden kaçıp geldiklerini belirten Soylu, "Biz 402 yıl bunlarla aynı sancak altında birlikte yaşadık. Üç kuruş para bulduk diye sırtımızı mı dönecektik. Biz 15 Temmuz'da nasıl kurtulduğumuzu zannediyoruz? Biz nasıl kurtulduk? Kim ne derse desin, 450 bin çocukları doğdu bu ülkede. Allah o 450 bin çocuğun hayrına 15 Temmuz'da şu hainlere ezdirmedi. Ben onu bilirim. Cumhurbaşkanımızın gönlüne feraseti de cesareti de, milletimizin gönlüne feraseti de cesareti de sokan Allah'tır, ben onu bilirim." dedi.

Soylu, Suriyelilerin kamu düzenini altüst etmelerine müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

İSTANBUL'DAN 50 BİN KİŞİ SINIR DIŞI EDİLECEK
Geçen yıl İstanbul'dan 4 bin 500 kişinin yurt dışına geri gönderildiğini açıklayan Soylu, "Şu ana kadar gönderdiğimiz kişi sayısı 13 bin, yıl sonu itibarıyla bu yıl İstanbul'dan 50 bin göndereceğiz. Yani 50 bin düzensiz kaçak göçmeni... Burayı kaçak göçmen merkezi yaptırmayız. Bu kadar basit. Bir şey daha söyleyeyim. Herkes bizim kurallarımıza uymak zorundadır. Kim nereden gelirse gelsin, ne ortaya konulursa konulsun. Bizim kamu düzenimizi bozmaya kimseye müsaade etmeyiz. Dükkanlarda kimseyi yatırmayız. Bundan sonra arkadaşlarıma talimat verdim." şeklinde konuştu.

 

İstanbul'dan 50 bin kişi sınır dışı edilecek... ile ilgili etiketler İstanbul Süleyman Soylu göçmen
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.