İstanbul'daki ünlü plajda skandal yasak: Tesettürlüler içeri alınmıyor!

İstanbul Sarıyer'de ünlü bir plajda 'tesettür yasağı' uygulamasının olduğu ortaya çıktı. Eşiyle birlikte plajın kapısından 'Tesettürlü almıyoruz' diyerek geri çevrilen Zuhal Fidan yaşadıklarını "Bu çağda kendimi çok kötü hissettim. Bu kadar ayrımcı olunması beni çok üzdü. İlk kez böyle bir durum ile karşılaştım suçlu gibi hissettim kendimi" sözleriyle anlattı.

İstanbul'da sıcak havalar son günlerde artınca ünlü plajlar da doldu taştı. Fakar Sarıyer Kilyos'taki ünlü bir plaj skandal bir yasağa imza attı. 

"KAPIDAKİ GÖREVLİ EŞİMİN TESETTÜRÜ YÜZÜNDEN İÇERİ GİREMEYECEĞİMİZİ SÖYLEDİ"

İddiaya göre tesettürlü eşiyle birlikte ünlü plajın kapısından 'tesettür yasağı' uygulaması nedeniyle geri çevrilen Mükremin Fidan, "Eşim ile birlikte daha önce de o taraflarda bir çok kez plaja gitmiştik. Yine oraya plaj için gittik. Ancak kapıdaki görevli arkadaşlar bize eşimin tesettüründen dolayı içeri giremeyeceğimizi söyledi. 

İstanbul'daki ünlü plajda skandal yasak: Tesettürlüler içeri alınmıyor!

"TELEFONLA ARADIĞIMDA DA 'TESETTÜRLİ ALMIYORUZ' DEDİLER"

Bunun üzerine ne yapacağımızı bilemedim. İtiraz ettim ama kurallarının böyle olduğunu söyleyip almadılar. Eşim kendisini suçlu hissetti, modu düştü bu zamanda böyle bir insan ayrımı yapmak gerçekten çok üzücü. Oradan döndüğümüzde telefonla rezervasyon istedim. O zaman da aynı cevabı verdiler. Tesettürlü almıyoruz dediler" ifadelerini kullandı.

"KENDİMİ SUÇLU GİBİ HİSSETTİM"

Tesettür ile içeri alınmadığını söyleyen Zuhal Fidan ise; "Bu çağda kendimi çok kötü hissettim. Bu kadar ayrımcı olunması beni çok üzdü. İlk kez böyle bir durum ile karşılaştım suçlu gibi hissettim kendimi"dedi.

İstanbul'daki ünlü plajda skandal yasak: Tesettürlüler içeri alınmıyor! - Resim : 2

MAALESEF TESETTÜRLÜ ALMIYORUZ

İddialar üzerine SABAH gazetesinin yaptığı araştırmanın sonucu skandal yasağı doğruladı.  Bahsi geçen plaj rezervasyon için arandığında ve tesettürle giriş olup olmadığını sorulduğunda telefondaki kişi aynı cevabı vererek 'Maalesef tesettürlü alamıyoruz' dedi.

İŞLETME SAHİBİ: BÖYLE KATI KURALIMIZ YOK

Konuyla ilgili olarak plaj işlemecisi ile görüşme talep edilip işletmeciye iddialar yöneltildiğinde "Belli bir saatten sonra gelen misafirlerimizi yoğunluktan dolayı alamıyoruz. Bizim bu şekilde bir katı kuralımız yok. İlla çevirmek zorunda olduğumuz kişiler olursa onu yine işletme bünyesindeki diğer plajımıza yönlendiriyoruz" dedi.

İstanbul'daki ünlü plajda skandal yasak: Tesettürlüler içeri alınmıyor! ile ilgili etiketler Sarıyer Plaj kilyos tesettür yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.