İstanbul'daki TÜGVA bombacısı böyle yakalandı: 3 kez kıyafet değiştirmiş!

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki TÜGVA binasına 21 Nisan'da el yapımı patlayıcı bırakan kadın terörist B.Y. (27), İstanbul polisinin başarılı operasyonuyla yakalandı. B.Y. saldırıyı gerçekleştirdikten sonra dönerken giydiği kıyafetlerden tespit edildi. Ayrıca eylemi gerçekleştiren şüpheli B.Y. ile irtibatlı olduğu belirlenen K.Ç.'nin de gözaltına alındığı bildirildi.

Geçen Perşembe günü saat: 05.55 sıralarında Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan TÜGVA Vakfı'na zaman ayarlı bomba ile bir saldırı olmuş ve saldırıya yönelik çalışmalarda; olayı gerçekleştiren B.Y., dün saat 15.00 sıralarında Pendik'te gözaltına alınmıştı.

5 ADRESE YÖNELİK OPERASYON DÜZENLENDİ

B.Y.'nin kullandığı değerlendirilen Tuzla'da 3, Beykoz'da 1, Küçükçekmece'de 1 olmak üzere toplamda (5) adrese yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce operasyon düzenlendiği açıklandı.

İstanbul'daki TÜGVA bombacısı böyle yakalandı: 3 kez kıyafet değiştirmiş!

 

SALDIRI SONRASI GİYDİĞİ KIYAFETLERDEN YAKAYI ELE VERDİ

B.Y.'nin saldırıyı gerçekleştirdikten sonra dönerken giydiği kıyafetlerden tespit edildiği belirtilirken, dönüş anında giydiği değerlendirilen kıyafetlere ve dijital malzemelere incelenmek üzere el konuldu. Ayrıca eylemi gerçekleştiren şüpheli B.Y. ile irtibatlı olduğu belirlenen K.Ç.'nin de gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul'daki TÜGVA bombacısı böyle yakalandı: 3 kez kıyafet değiştirmiş! - Resim : 2

 ODA PARFÜMÜ DÜZENEĞİYLE HAZIRLANMIŞ

Pendik'te gözaltına alınan B.Y.'nin evinde bir USB Bellek ve bir zarfın içerisinde dövizler bulundu. 3'ü Tuzla, 1'i Beykoz, 1'i Küçükçekmece'de toplam beş adrese düzenlenen operasyonda yapılan aramalarda B.Y.'nin olaydan sonra kaçarken giydiği kıyafetler de bulundu. B.Y. ile irtibatlı olan K.Ç. isimli bir kişi daha operasyonla gözaltına alındı.

Paralar, zarf ve USB Bellek detaylı bir şekilde incelemeye alındı. B.Y.'nin yerleştirdiği "Zaman Ayarlı Boru Tipi" bombanın "Kara Barut" kullanılarak hazırlandığı ve zaman ayarlayıcı olarak oda parfümü düzeneği kullanıldığı iddia edildi. Farklı kıyafetlerle kaçış görüntülerinden sonra yakalanma anının görüntüleri de ortaya çıkan B.Y.'nin sorgusu İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.

 

İstanbul'daki TÜGVA bombacısı böyle yakalandı: 3 kez kıyafet değiştirmiş! ile ilgili etiketler İstanbul bomba tügva
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.