İstanbul'daki semt pazarları ile ilgili önemli karar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgını sebebiyle semt pazarlarında sadece gıda satılması konusunda tavsiye kararı aldıklarını belirtti.

Koronavirüs salgını nedeniyle bir dizi tedbir aldıklarını, bu tedbirlerden bazılarının uygulama konduğunu anlatan İmamoğlu, İstanbul’da 462 semt pazarı kurulduğunu, İstanbul’un gıda ihtiyacının yüzde 80’inin bu pazarlardan karşılandığını söyledi.

SADECE GIDA ÜRÜNLERİ SATILACAK

Semt pazarlarıyla ilgili yetkinin ilçe belediyelerinde olduğunu vurgulayan İmamoğlu, ilçe belediyeleriyle yaptıkları toplantı ve görüşmelerde, korona salgınıyla ilgili olarak pazarlarda neler yapabileceklerini değerlendirdiklerini söyledi. Görüşmeler sonunda semt pazarlarında sadece gıda ürünlerinin satılması yönünde tavsiye kararı aldıklarını belirten Ekrem İmamoğlu, Pazar yerlerinin dezenfekte edilmesi, pazarcıların eldiven ve maske takması, pazar yeri girişlerine dezenfekte sıvıları konulmasını görüştüklerini anlattı.

EK TEDBİRLER ALINDI

İBB’nin, ihaleler hariç, encümen toplantıları dahil bir çok toplantıyı iptal ettiklerini, toplantıların telekonferans şeklinde yapılmasını kararlaştırdıklarını da açıklayan İmamoğlu, zorunlu olmayan izinlerin iptal edildiğini söyledi. Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un gelecekte ürün sıkıntısı yaşamaması için de ek tedbirler aldıklarını anlattı.

(DHA)

İstanbul'daki semt pazarları ile ilgili önemli karar

İstanbul'daki semt pazarları ile ilgili önemli karar ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu salgın Koronavirüs Korona İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.