İstanbul'da vaka sayılarında büyük düşüş

İstanbul'daki il sağlık yöneticileri ve hastane başhekimleri ile rutin bir değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tedbirler etkisinin görülmeye başlandı" dedi. Bakan Koca, pozitif vaka sayılarında yüzde 20 düşüş olduğunu belirttiği İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 65 olduğunu söyledi. İşte Koca'nın verdiği bilgiler ışığında İstanbul'da son durum...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından İstanbul'daki son duruma ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

"İl sağlık yöneticilerimiz ve hastane başhekimlerimizle İSTANBUL’DAKİ rutin değerlendirmemizi yaptık. Tedbirlerin etkisi görülmeye başlandı. Son hafta içinde pozitif vaka sayısındaki azalma %20’yi buldu. Hastanelerimizde bunun yansımasını gördük.

Polikliniklerde yaklaşık %30, hastaneye yatışlarda %15, yoğun bakımda ise yüzde %10 azalma oldu. Yatak doluluk oranı %55, yoğun bakım doluluk oranı %65. 658’den 1934’e çıkarılan filyasyon ekiplerimiz yaygın temaslı taraması yapıyor.

Birlikte tedbirlere uyum ve mücadele sonuç vermeye başladı. Ancak günlük toplam vaka düşüşüne rağmen son günlerde evde bulaşma oranı yükseldi. Evde kalırken tedbirleri elden bırakmayalım. Mücadeleye birlikte ve ara vermeden devam edelim."

İstanbul'da vaka sayılarında büyük düşüş

 

İstanbul'da vaka sayılarında büyük düşüş ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul salgın yoğun bakım Hastane vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.