İstanbul'da ulaşıma yüzde 35 zam

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında ulaşıma zam kararı alındı. Kısa mesafe ücretlerinin 2,60 TL'den 3,50'ye yükseltilmesine karar verilirken, öğrenci abonmanlarına da yüzde 25 zam geldi. Yeni tarife için sistemin hazır olduğu yarın bile geçişin yapılabileceği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerinde en kısa mesafe ücreti 2,60 TL'den 3,50 TL'ye yükseltilmesi için karar alındı.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) zammı duyurdu.

Birgün'de yer alan habere göre: 3 yıldır toplu taşıma ücretlerine zam yapılmadığını ifade eden esnaf temsilcileri, UKOME toplantısında elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılmasını talep etti. Yapılan oylama sonucu, oy çokluğu ile elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılmasına karar verildi.

CANLI YAYINDA AÇIKLADI

İSTESOB Başkan Vekili Engin Türkmen, Habertürk'te yayınlanan Ekonomide Görünüm isimli programa bağlanarak, İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan zammın onaylandığını, onay gerektirmeden yeni tarifeyi yarın bile geçilebileceğini söyledi. Türkmen, öğrenci abonman kartlarına ilişkin olarak da, ''Yüzde 25 zam yapılacak. Elektronik sistem ayarlandı.'' ifadelerini kullandı.

İşte Türkmen'in açıklamalarından satırbaşları; 

YÜZDE 35 ZAM GELİYOR MU?

Ulaşıma yüzde 35 zam geliyor. 3 yıldır zam alınmamıştı. Uzun süredir talebimiz vardı. O talepler de bundan daha yüksekti. Elimizi vicdanımıza koyduk.

EN KISA MESAFE 3.50 TL'YE ÇIKTI

En kısa mesafe ücreti 2.6'dan 3.5'ye çıktı. Öğrencilerimize biraz indirim yaptık. 50 tl'yle sınırlandırıldı. Yani yüzde 25 zam yapıldı.

YAŞLILARIN KARTLARI İPTAL EDİLECEK Mİ?

Biz toplantıda 'sadece 65 yaş üstü ihtiyaç sahiplerine kart verilsin, durumu olanların kartları iptal edilsin' dedik, o karar reddedildi.

ZAMLAR NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Elektronik kartlar güncellendiği gibi zam başlar. Yarın bile başlayabilir.

KARAR İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?

UKOME toplantılarındaki oylamada çok oy çokluğu geçerlidir. Kararları kesindir. Ancak mahkeme yoluyla bozulabilir. Onun haricindeki  alınan tüm kararlar geçerlidir.

MARMARAY'A DA ZAM OLACAK MI?

İETT, Metro, Metrobüs, Deniz ulaşımı hepsini kapsıyor. Sadece Marmaray bu kapsam dışında. 

İstanbul'da ulaşıma yüzde 35 zam ile ilgili etiketler İstanbul Ekrem İmamoğlu zam ulaşım
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.