İstanbul'da uğultu sesi mi duyuldu? Uğultu sesi neden gündemde? Uğultu nedir?

İstanbul'da uğultu sesi mi duyuldu? Sosyal medyada uğultu sesi bir kez daha gündeme geldi. ABD Savunma Bakanlığı bilinen adıyla Pentagon, ABD Donanmasına ait pilotların görev sırasında karşılaştıkları sırada kayda aldıkları, uçan nesneler ike alakalı görüntüleri yayınlamıştı. Birçok kişi Twitter'da da gündem olan Uğultu kelimesini merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Uğultu nedir? Uğultu sesi neden gündemde? Detaylar haberimizde..

İstanbul'da uğultu sesi mi duyuldu? Uğultu sesi Twitter'ın gündeminde yer almaya devam ediyor.Şehrin çeşitli yerlerinde ikamet edenler dışarıdan gelen uğultu sesi ardından sosyal medya hesaplarından uzaylılara yönelik paylaşımlarda bulunmaya devam ediyor. Pentagon, geçmiş yıllarda ABD Donanmasına ait pilotların görev sırasında karşılaştıklarında kayda aldıkları, tanımlanamayan uçan nesneler ile alakalı görüntüleri resmen yayınlamıştı. Birçok kişi sosyal medyada da gündem olan uğultu kelimesinin ne demek olduğunu ve neden gündemde olduğunu merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. Peki, İstanbul'da uğultu sesi mi duyuldu? Uğultu sesi neden gündemde? Detaylar haberimizde..

Gece Duası, Gece Duası Okunuşu ve Anlamı - nazarduasi.gen.tr

UĞULTU NEDİR?

Uzmanlar geçtiğimiz günlerde de meydana gelen uğultu sesi ardından açıklamada bulunmuştu. Prof. Dr. Şerif Barış, deprem dalgalarının yayılırken ses yaptığını belirterek, ''‘Uğultu’ olarak duyulan ses budur. Büyük depremlerde daha şiddetli duyulur. Bu sesi hiç unutamayanlar da vardır. Her depremde olur bu. Özel bir durum değil'' açıklamasında bulunmuştu.

Prof. Dr. Naci Görür daha önce yaptığı bir açıklamada “deprem odağından çıkan sismik dalgaların (P, S, vb.) arzkabuğu içerisinden geçip atmosfere ulaşıncaya kadar geçtiği ortamlardaki etkileşimler nedeniyle çıkarttığı ses ve uğultular” olduğunu anlatmıştı.

Gece saatlerinde duyulan uğultu sesi uçak seside olabilmektedir.

İstanbul'da uğultu sesi mi duyuldu? Uğultu sesi neden gündemde? Uğultu nedir? ile ilgili etiketler ABD İstanbul Pentagon Uzaylı uçak uğultu neden gündemde neden tt uğultu sesi
GÜNÜN VİDEOSU

Tesla karşıtları Berlin'de Tesla fabrikasına saldırı başlattı!

Tesla karşıtları Almanya'daki Tesla fabrikası Giga Factory'ye saldırı başlattı.