İstanbul'da toplu ulaşıma ceza yağdı

İstanbul Valiliği 'Yeni Normal'ler çerçevesinde toplu ulaşım araçlarına yönelik il genelinde hava, deniz ve karadan denetimler gerçekleştirdi. Binlerce kara ve deniz aracının denetlendiği uygulamada 149'u otobüs ve minibüs, 6 tekne ve 16 yolcuya cezai işlem uygulandı.

İstanbul Valiliği, il genelinde kara, deniz ve havadan gerçekleştirilen 'Yeni Normal' denetimlerine ilişkin açıklama yaptı.

Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlere ilişkin valilikten yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

İSTANBUL’DA “YENİ NORMAL” DENETİMLERİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın talimatıyla İstanbul genelinde Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kara, deniz ve havadan “Yeni Normal” denetimleri yapılıyor.

Kontrollü sosyal hayat için; toplu ulaşım araçları, halka açık mekan ve işletmelerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymayanlar hakkında yasal işlem yapılıyor.
Dün İstanbul genelinde Jandarma ve Emniyet Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde;

887 otobüs ve 1.632 minibüs aracı denetlenerek, kural ihlali yapan 149 araca işlem yapıldı.

Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından “Mavi Vatan” denizde yapılan denetimlerde ise;

5 teknede 16 yolcu ve 1 tekne kaptanına cezai işlem uygulandı,
2 tekne seferden alıkondu,
4 tekne hakkında idari işlem yapıldı.

İstanbul'da toplu ulaşıma ceza yağdı

İstanbul genelinde bugün de devam edecek denetimlerde:

Bütün vatandaşlarımızın toplu ulaşım araçlarında, halka açık mekan ve işletmelerde maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına mutlaka uymaları gerekiyor.

Toplu taşıma araç sürücüleri ve sosyal tesis işletme yöneticilerinin “Yeni Normal” dönemde belirlenen tedbirlere uymaları, öncelikle kendi sağlıkları olmak üzere şehrimiz ve ülkemiz için büyük önem arz ediyor.

Denetimlerimizi; insanımızın sağlığı, şehrimiz ve ülkemizin güvenliği için hassasiyetle devam ettireceğiz.

Hiç kimseye idari veya adli işlem uygulanmasını arzu etmiyoruz.
Lütfen kurallara uyalım, uymayanları uyaralım. Birlikte başaracağız."

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'da denetimlere ilişkin sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: 

İstanbul’un kara ve denizde faaliyet gösteren bütün toplu ulaşım araçlarında;
Jandarma, Polis ve Sahil Güvenlik ekiplerimiz gece gündüz denetim yapıyor.

Hepimiz temizlik, maske ve sosyal mesafeye dikkat etmek zorundayız.

İstanbul'da toplu ulaşıma ceza yağdı - Resim : 2

İstanbul'da toplu ulaşıma ceza yağdı ile ilgili etiketler İstanbul Valiliği Deniz Jandarma polis yeni normal toplu ulaşım kara hava çevre ve şehircilik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.