İstanbul’da toplu taşımaya yüzde 15 zam! UKOME toplantısında gerginlik yaşandı

İstanbul'da gerçekleştirilen UKOME Toplantısı'nda toplu taşımada elektronik biletlere yüzde 15 oranında zam yapıldı. Uzun tartışmalar sonunda İBB yerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcilerinin teklifi oy birliğiyle kabul edilirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İstanbul 1'inci Bölge Müdürü Serdar Yücel arasında kısa süreli bir sözlü atışma oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)'nin toplu taşımada elektronik bilete istediği zam oranı yüzde 24.12 yerine Bakanlığın önerdiği yüzde 15 oy birliğiyle kabul edildi. Yeni zamla 3,50 TL olan tam elektronik bilet 4,025 TL'ye; 1,70 TL olan öğrenci bileti ise 1,95 TL'ye çıktı.

İBB, elektronik biletlere en son 6 Şubat 2020 tarihinde zam yapıldığını belirtip, enflasyonun artmasıyla birlikte yakıt ücretlerindeki artışı göstererek, bilet ücretlerinde bir yıl süreyle geçerli yüzde 24.12 oranında kümülatif artış teklif etti. Uzun tartışmalara konu olan teklifte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcilerinin teklif ettiği yüzde 15 zam oranı oy birliğiyle kabul edildi.

İstanbul’da toplu taşımaya yüzde 15 zam! UKOME toplantısında gerginlik yaşandı

TOPLANTIDA GERGİNLİK YAŞANDI

Oylama sonucu UKOME Toplantısına bir süre ara verilirken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İstanbul 1'inci Bölge Müdürü Serdar Yücel arasında kısa süreli bir sözlü atışma oldu.

Bölge Müdürü Yücel, toplantı boyunca İmamoğlu'nun kendilerine saygı göstermediğini iddia etmesi üzerine, İmamoğlu geri dönerek "arkamdan ne konuşuyorsun yüzüme söyle" ifadeleriyle Yücel'e tepki gösterdi.

İstanbul’da toplu taşımaya yüzde 15 zam! UKOME toplantısında gerginlik yaşandı ile ilgili etiketler İstanbul zam Ekrem İmamoğlu toplu taşıma elektronik bilet UKOME Serdar Yücel

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.