İstanbul'da simit fiyatına zam

Pandemi sonrası artan yiyecek ve içecek fiyatlarına halkın severek tükettiği simit de eklendi. İstanbul’da 100 gramlık simidin fiyatı yüzde 25 artarak 2 liradan 2.5 liraya yükseldi. Artan fiyata ilişkin açıklama yapan Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, "Bizler de zamlı tarifeden satış yapmaktan memnun değiliz. Un, yağ, susam, odun ve pekmez fiyatlarına gelen zamlar fiyatların artmasında etkili oldu" dedi.

Türkiye aylardan beri koronavirüs salgını karşısında büyük mücadele verirken özellikle son üç ayda gıda fiyatlarında büyük oranda artış yaşanıyor. İstanbul’da artan son gıda ürünü halkın severek tükettiği ve vazgeçemediği simit oldu.

HALKIN SİMİDİ 2 BUÇUK TL OLDU!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu kararıyla iki gün öncesinden simitte yeni tarifeye geçildiği ifade edildi. İstanbul’da 100 gramlık simit fiyatı, yüzde 25 zam yapılarak 2 liradan 2,5 liraya yükseltildi. Bir anda 50 kuruş artan fiyatlara karşın bazı simitçiler bu tarifeyi tezgahlarına asarken, bazı simitçiler ise henüz zamdan haberinin olmadığını söyleyerek eski fiyattan satış yapmaya devam etti.

"ZAM YAPMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOKTU!"

SuperHaber, simit fiyatlarında yaşanan artışı Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir’e sordu. Zam yapmaktan başka çareleri olmadığını belirten Özdemir, "Evet simit satış tarifemiz 2,5 lira oldu. Bu tarife, bizim geçen seneki tarifemiz olup, esnafımız artan işletme giderleri dolayısıyla zamlı tarifeye daha yeni geçmiştir. Tabii ki bizler de zamlı tarifeden satış yapmaktan memnun değiliz. Un, yağ, susam, odun ve pekmez fiyatlarına gelen zamlar da bu artışta etkili oldu. Ham madde ithalatçılarının devletin verdiği kotadan dolayı belirli kimseler olması tekelleşmeye neden oluyor. Fiyatlar bu sebeplerle artmaktadır. Doğal gaz, elektrik zamları da fiyat artışını olumsuz etkilemektedir." açıklamasında bulundu.

İstanbul'da simit fiyatına zam ile ilgili etiketler simit unlu mamül simit fiyatları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.