İstanbul'da sıcaklık 10 derece düşecek

AKOM'dan yapılan açıklamada İstanbul'da hava sıcaklığının 8-10 derece düşeceği belirtildi. Hafta ortasına kadar 30-33 derece aralığında seyreden sıcaklık, Cuma günü ise 20 dereceye kadar düşecek. Koronavirüs salgınının devam ettiği günlerde ani sıcaklık düşüşünün gribal enfeksiyonlara neden olabileceğinin belirtildiği açıklamada vatandaşların tedbirli olması istendi.

İBB AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da hafta sonundan beri etkili olan yaz sıcaklarının Perşembe gününe kadar devam etmesi beklenirken, güneyli yönlerden hafif esen rüzgârın Perşembe öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esmesi bekleniyor.

Fırtına nedeniyle, il genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağı tahmin ediliyor.

20 DERECEYE DÜŞECEK

AKOM, yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde hava sıcaklığında yaşanacak düşüş beklentisini de paylaştı. Hafta ortasına kadar 30-33°C aralığında seyretmesi beklenen sıcaklıkların 8-10°C birden azalarak Cuma günü 20°C’lere kadar gerileyeceği tahmin ediliyor.

AKOM, mevsim dönüşlerinde yaşanan bu tarz sıcaklık dalgalanmaları nedeni ile yaşanabilecek sağlık sorunlarına (soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlar) karşı tedbirli olunmalı konusunda vatandaşı uyardı.

İstanbul'da sıcaklık 10 derece düşecek ile ilgili etiketler AKOM hava durumu İstanbul soğuk
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.