İstanbul’da şehzade düğünü! Osmanlı Şehzadesi, Maslak Kasrı'nda evlendi!

Osmanlı Hanedanı'nın “şehzade” unvanını taşıyan hayattaki 24 erkek üyesinden biri olan Yavuz Selim Osmanoğlu, 3 Temmuz 2021 Cumartesi günü akşamı, Maslak Kasrı’nda gerçekleşen düğünle dünyaevine girdi. Gıda Mühendisi Damla Işık ile hayatını birleştiren Osmanoğlu, 34’üncü Osmanlı padişahı Sultan II. Abdülhamid Han’ın 5. kuşaktan torunu oluyor.

Sultan II. Abdülhamid Han'ın 1868 yılından, tahta geçtiği 1876 yılına kadar sekiz sene ikamet ettiği konut olan Maslak Kasrı'nın bahçesinde Yavuz Selim Osmanoğlu ve Damla Işık dünya evine girdi. Düğün töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlandı.

MEHTER MARŞLARI ÇALDI

Ardından mehter takımı marşları çaldı, saz heyeti tasavvuf musikisinden örnekler sundu.Gelin ve damadın şahitliklerini eski İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmud Efendi'nin bacanağı Muhammed Keskin Hocaefendi ve Victor Orbis Ajans Kurucusu ve Başkanı Cemil Cengiz yaptı. Gelinliğin tasarımını ise Bursalı ünlü Türk modacısı Mediha Cambaz yaptı.

DOKUZ YIL SONRA ŞEHZADE DÜĞÜNÜ YAPILDI

Osmanlı Hanedan ailesinde uzun bir aradan sonra İstanbul'da yapılan ilk şehzade düğünü olan törene yoğun katılım gözlendi. İstanbul'daki son şehzade düğünü 9 sene önce, 22 Nisan 2012 tarihinde Çırağan Sarayı'nda yapılmış, Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu Hanife Candan Günen ile ikinci evliliğini yapmıştı.

İstanbul’da şehzade düğünü! Osmanlı Şehzadesi, Maslak Kasrı'nda evlendi!

BABASI DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Biri erkek beş çocuk babası olan Orhan Osmanoğlu, tek oğlunun evlenip yuvasını kurmasından çok mutlu olduğunu ve düğünün büyük dedesi Sultan II. Abdülhamid Han'ın şehzadeliğinin son yıllarını geçirdiği ve tahta çıkış müjdesini aldığı mekan olan Maslak Kasrı'nda gerçekleşmesinin de kendisi için ayrı bir mana taşıdığını ifade etti.

YAVUZ SELİM OSMANOĞLU HAKKINDA

Osmanlı Hanedanı'nın hayattaki 24 erkek üyesinden biri olan Şehzade Yavuz Selim Osmanoğlu, 1990 İstanbul doğumlu. Babası Orhan Osmanoğlu Şam'da, dedesi Harun Osmanoğlu Cünye-Lübnan'da doğdu. Harun Efendi'nin babası Şehzade Mehmed Abdülkerim Efendi ile Sultan II. Abdülhamid Han'ın en büyük oğlu olan dedesi Mehmed Selim Efendi, Osmanlı Hanedanı üyelerinin 1924'de yurt dışına çıkarılması sırasında Beyrut'a gittiler. Mehmed Abdülkerim Efendi Şam'da evlendikten sonra 1930 ve 1932 doğumlu iki çocuğunu küçük yaşta yetim bırakarak 1935'te hayatını kaybetti. Mehmed Selim Efendi'nin 1937'de vefatından sonra, Harun Osmanoğlu'nun annesinden başka kimsesi kalmadı. Uzun sürgün yılları süresince yad ellerde hayat mücadelesi veren aile, 1974'de Hanedan üyelerinin vatana dönmelerine izin verilmesinden hemen sonra Şam'dan İstanbul'a geldi. Şehzade Harun Osmanoğlu yaşayan 24 Osmanlı şehzadesi içinde yaşça en büyük olması sebebiyle Osmanlı Hanedanı Reisi unvanını taşıyor. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü mezunu olan Yavuz Selim Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu'nun beş çocuğunun ikincisi.

İstanbul’da şehzade düğünü! Osmanlı Şehzadesi, Maslak Kasrı'nda evlendi! ile ilgili etiketler Osmanlı Osmanlı Şehzadesi şehzade yavuz selim osmanoğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.