İstanbul'da sabah manzarası: Kazma küreğini alan Kuzey Marmara Otoyolu'na geldi!

İstanbul'da günlerdir devam eden kar yağışı hayatı felç ederken çok sayıda vatandaş aracını Kuzey Marmara Otoyolu kenarına bırakmak zorunda kalmıştı. Vali Yerlikaya havanın açması ile birlikte vatandaşlara çağrıda bulunarak "Araçlarınızı alın" demişti. Bu sabah yolda kalan sürücüler, Kuzey Marmara Otoyolu'nda bıraktıkları araçlarını kazma ve kürek yardımıyla kurtarmaya çalıştı.

İstanbul'u esir alan kar yağışından en çok etkilenen noktalardan biri de Kuzey Marmara Otoyolu olmuştu.

Vatandaşlar kapanan yolda saatlerce yardım beklemiş, soğuk hava nedeniyle daha fazla beklemek istemeyen bir çok sürücü de araçlarını olduğu yere bırakmıştı.

VALİ YERLİKAYA UYARIDA BULUNMUŞTU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da vatandaşlara araçlarını almaları yönünde çağrı yapmış, "Kalan araçlar görevliler tarafından çekilecektir." açıklamasını yapmıştı.

KAZMA VE KÜREĞE SARILDILAR

Havanın bugün açmasıyla birlikte bir çok sürücü aracını kurtarmak için Kuzey Marmara Otoyolu'na geldi. Vatandaşlar yanlarında getirdikleri kazma ve küreklerle araçlarını bulunduğu yerden kurtarmaya çalıştı. Araçları tamamen kara saplanan sürücüler araçlarını bulundukları yerden çıkarabilmek için büyük uğraş verdi.

İstanbul'da sabah manzarası: Kazma küreğini alan Kuzey Marmara Otoyolu'na geldi!

"BUGÜN HAVALAR DÜZELDİ GELDİK AMA BİR ÇALIŞMA YOK"

Aracını pazartesi günü bıraktığını belirten İsmet Bozyıkık, "Yaklaşık iki gündür burada bekliyoruz. Biz arabayı pazartesi günü olduğu gibi bıraktık herkesin bıraktığı gibi sonra canımızı kurtarmaya çalıştık. Bugün de havalar düzeldi geldik ama bir çalışma yok" diye konuştu.

İstanbul'da sabah manzarası: Kazma küreğini alan Kuzey Marmara Otoyolu'na geldi! - Resim : 2

"ARACIMIZI KURTARMAYA GELDİK AMA NASIL AÇACAĞIZ BİLMİYORUM"

Aracını kurtarmaya geldiklerini söyleyen Tevrat Ak ise "Pazartesi gündüz 3'te yola çıktık gece saat 4'te eve vardık. Bugün de aracımızı kurtarmaya geldik ama durumu görüyorsunuz nasıl açacağız bilmiyorum. Allah yardımcısı olsun cümlesinin bir hayli zor." dedi.

İstanbul'da sabah manzarası: Kazma küreğini alan Kuzey Marmara Otoyolu'na geldi! - Resim : 3

"20 DAKİKADIR UĞRAŞIYORUZ DAHA DA UĞRAŞACAK GİBİYİZ"

Havaların açmasıyla birlikte otoyola bıraktığı aracını kurtarmaya geldiğini belirten Emrullah Turgut, "Aracımızı pazartesi akşam bıraktık. Mahsur kaldık burada yürüyerek evimize 1 saatte ulaştık. Bugün de buraya geldik yollar da açıldığı için aracımızı kurtarmaya çalışıyoruz. 20 dakikadır uğraşıyoruz. Daha da uğraşacak gibiyiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da sabah manzarası: Kazma küreğini alan Kuzey Marmara Otoyolu'na geldi! ile ilgili etiketler İstanbul Otomobil Araç kar kuzey marmara otoyolu kazma kürek

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.