İstanbul'da polis Mansimov için yasa dışı dinleme yapmış!

İstanbul Emniyeti’nde bazı polis müdürleri ve memurları tarafından oluşturulan bir ekibin, ünlü Azeri İşadamı Mübariz Mansimov’u 2019 yılında yasadışı olarak dinlediği anlaşıldı. Bir emniyet amirinin şikayeti ile ortaya çıkan dinlemenin yapıldığına dair İstanbul Valiliği’nin başlattığı ön inceleme sonrasında, soruşturmaya izin verilmediği de ortaya çıktı. - SuperHaber ÖZEL

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azeri asıllı işadamı Mübariz Mansimov’un usulsüz bir şekilde dinlendiği ortaya çıktı.

SuperHaber’in elde ettiği belge ve bilgilere göre; 2019 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde bulunan bazı polis müdürleri ve polis memurlarının oluşturdukları bir ekibin, yasadışı dinlemeler yaptığına dair İstanbul Valiliği’nin ön inceleme başlattığı öğrenildi. İnceleme sonucunda, 6 polisin vermiş oldukları ifadeler ve araştırmalar sonucunda İstanbul Valiliği tarafından soruşturulmalarına izin verilmediği bilgisine ulaşıldı.


GASP AMİRLİĞİ AZERİ İŞADAMINI USULSÜZ OLARAK DİNLEMİŞ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Y.K tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen şikâyette, İstanbul Emniyeti Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği tarafından, 2018 yılında ünlü Azeri işadamı Mübariz Mansimov (GURBANOĞLU) ile ilgili ihbarlar ve beyanlar neticesinde eski ortağı A. Aykaç, işadamının şöförü ve sekreteri ile kim oldukları bilinemeyen 3-4 kişinin daha yasadışı olarak dinlenildiği, sıralı amirlerin konudan haberlerinin olduğu, defaten uyarılmalarına rağmen bu şaibeli dinlemeyi sonlandırmadıkları, o dönemde Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amiri Ö.C.K’nın yapılan bir operasyon ile ilgili örtülü ödeneği kafasında göre harcadığı ve geri bildirimde, sahte/Naylon faturalar ve yalan beyanlar ile bu harcamaları legal etmeye çalışarak, devleti zarara uğrattığı, durumun farkedilmesi sonucunda, sıralı amirlere bildirildiği, ancak herhangi bir soruşturmanın açılmadığı belirtildi.

Yine şikayet dilekçesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’nce yapılan operasyonla ilgili, örtülü ödeneğin usulsüz harcandığı, evrakta sahtecilik ve yalan beyan ile devletin zarara uğratıldığı, konuları ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunuldu. Şikâyet sonucunda 2019 yılında polis memuru ve Müdürlerden Gasp Büro Amiri A.K, Gasp Büro Amiri Personeli İ.A, Asayiş Şube Müdür Yrd. M.Ö, Ahlak Kumar Büro Amiri Ö.C.O, Asayiş Şube Müdürü A.C.K ve Personelden sorumlu İl Emniyet Müdür Yrd. N.Ö hakkında ön inceleme başlatıldı.

Emniyet Müdürü S.K tarafından yapılan Ön İnceleme sonucunda ilgililer hakkında soruşturulmalarına izin verilmeyerek dosyanın işlemden kaldırılması yönünde karar, görüş ve kanaat bildirilmesi sonucunda dosyanın bu suretle kapatıldığı iddia edildi.

SORUŞTURMA SONRASI 139 POLİS MEMURUNUN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Yapılan soruşturma sonrasında iddiaya göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nde çalışan tüm personelin görev yerleri değiştirildi. Yine 139 polis memuru personelin, İstanbul'un çeşitli ilçelerine tayinleri çıktı. Gasp Büro Amirliği'nde görevli emniyet amiri, komiser ve polis rütbesindeki 139 personelin dönemin İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla, görev yerleri değiştirildi. Gasp Büro Amirliği'nden görevden alınan personelin yine İstanbul’da bulunan ilçe emniyet müdürlüklerine görevlendirildikleri belirlendi.

İstanbul'da polis Mansimov için yasa dışı dinleme yapmış! ile ilgili etiketler İstanbul Valiliği Mansimov yasadışı dinleme Gasp Büro Amirliği
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.