İstanbul'da pandemi zirvesi! Sağlık Bakanı Koca: Son 10 günde vakaların yüzde 52,3'ü İstanbul kaynaklı

Vakaların 5 kat arttığı İstanbul'da Covid-19 zirvesi yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantı kaynaklı vaka sayılarındaki artışının en çok İstanbul'da gerçekleştiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’daki salgın durumunu yerinde değerlendirmek üzere tüm başhekimlerle toplantı gerçekleştirdi. Alınacak tedbirleri, hastanelerin durumunu ve hazırlıkları yerinde ele aldıklarını belirten Fahrettin Koca, Omicron varyantı kaynaklı vaka sayılarındaki artışının en çok İstanbul'da gerçekleştiğini açıkladı.

 Sosyal medyadan paylaşım yapan Bakan Koca, "Daha önce ülke genelinde görülen vakaların yüzde 22,4'ü İstanbul'da idi. Son 10 günde ise vakaların yüzde 52,3'ü İstanbul kaynaklıdır. Bu durum yakın gelecekte tüm illerimizde yaşanabilecektir. Son 10 gün içinde İstanbul'da vaka sayılarında yaklaşık 5 katlık artış görülmesine rağmen hastaneye yatışlarda yüzde 6,2 artış görülmüştür. İstanbul'da da yoğun bakıma yatış ve entübasyonda artış görülmemiştir. Unutmayın, virüs mutasyona uğrasa da tedbirler değişmiyor. Kişisel tedbirler bugün dünden daha önemli bir duruma geldi. Endişelenmemeli ancak çok daha tedbirli olmalıyız." dedi.

İstanbul'da pandemi zirvesi! Sağlık Bakanı Koca: Son 10 günde vakaların yüzde 52,3'ü İstanbul kaynaklı

İstanbul'da pandemi zirvesi! Sağlık Bakanı Koca: Son 10 günde vakaların yüzde 52,3'ü İstanbul kaynaklı ile ilgili etiketler İstanbul Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Omicron
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.