İstanbul'da Ömer Niziplioğlu, 10 maden sahası aldı

Ömer Niziplioğlu, 5 altın ve 5 doğaltaş madeni olmak üzere toplamda 10 adet maden sahası satın aldıklarını söyledi.

Niziplioğlu Holding, madencilik sektöründe adımlarını hızlandırdı. Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Niziplioğlu, Aralık 2018’ de kurdukları Nimaş ile Türkiye’de madencilik faaliyetlerinde yeni bir soluk oluşturmayı planladıklarını kaydetti. Niziplioğlu, Antalya, Kayseri ve Konya’da 5 altın ve 5 doğaltaş olmak üzere toplamda 10 adet maden sahası satın aldıklarını açıkladı.

Altın, bakır, gümüş, krom başta olmak üzere bir dizi madenin çıkarılması ve işlenmesine yoğunlaşacaklarını belirten Niziplioğlu, rezerv tespitlerinin uluslararası standartlarda yapılmasının ardından borsaya açılmayı da hedeflediklerini kaydetti.

“GELİR GEREKENİN ALTINDA”
Türkiye’nin toplam yer altı maden kaynaklarının bugünkü piyasa değerinin trilyonlarca dolar olduğunu belirten Niziplioğlu, "Maden zenginiyiz ama madenlerden gelirimiz maalesef çok düşük. Madenlerde yıllık gelirimizin 40-50 milyar dolara ulaşması gerekiyor. Yüzlerce sahanın ruhsatı var fakat rezerv tespiti ve işletmesi bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da Ömer Niziplioğlu, 10 maden sahası aldı ile ilgili etiketler İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.