İstanbul'da korona İBB otobüslerinden yayılıyor

Koronavirüs salgını dünya genelinde kritik bir süreç izlerken, vaka sayıları da büyük bir artış eğiliminde. Türkiye'de de havaların soğuması ile birlikte vaka sayıları yükselmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yeni tedbirleri açıkladı ancak salgının lokomotifi konumundaki İstanbul'da bazı aksaklıklar dikkat çekti.

İstanbul'da özellikle metrobüs ve otobüs duraklarındaki yoğunluk vatandaşları istan ettirdi. Yönetime seslenen vatandaşlar, bu konuya çözüm bulunmasını istedi.

İBB'nin sefer sayısını azalttığını yönündeki söylentilere ise İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. 

İHMAL Mİ VAR?

Ongun,  o iddiaları "İBB'nin seferdeki otobüs sayısını azalttığı iddiası külliyen yalandır. Yolcu sayısı yarı yarıya azalmasına rağmen tüm otobüslerimiz seferdedir, Covid-19 tedavisi gören şoförlerimizin dışında tüm çalışanlarımız da görev başındadır." diyerek reddetse de, İBB'nin Ongun ile eş zamanlı açıkladığı önlemler 'İhmal mi var?' sorusunu akıllara getirdi.

İstanbul'da korona İBB otobüslerinden yayılıyor

İBB bugün yaptığı duyuruda vatandaşlardan gelen sert eleştiri ve tepkiler üzerine sefer sayısı artırma önlemleri aldığını duyurdu.

 Ancak İBB'nin bugüne kadar neden bu önlemleri almadığı ve önlem almak için neden salgının pik noktasına ulaşmasını beklediği merak konusu oldu.

İstanbul'daki koronavirüs nedeniyle vefat sayısının 'açıklanandan fazla olduğunu' savunan Ekrem İmamoğlu'nun çizdiği bu ağır senaryo karşısında neden gerekli tedbirler almakta bugüne kadar ayak sürüdüğü merak uyandırdı.

İstanbul'da korona İBB otobüslerinden yayılıyor - Resim : 2

Muhalefet cephesinden salgının ilk ortaya çıktığı günden itibaren özellikle İstanbul'da camilerin kapatılması yönünde görüşler dile getirilirken,  İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, "Camilerimiz, koronavirüs önlemlerinin en güzel uygulandığı yerdir." açıklamasında  bulunmuştu.

İstanbul'da korona İBB otobüslerinden yayılıyor - Resim : 3

Ancak camilere gelen kadar İstanbul'un kanayan yarasının toplu taşıma sistemi olduğu özellikle son günlerde net şekilde görüldü.

İstanbul'da korona İBB otobüslerinden yayılıyor ile ilgili etiketler İstanbul İBB Ekrem İmamoğlu cami toplu taşıma
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.