İstanbul'da kilometrelerce meyve-sebze kuyruğu

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan tedbirler kapsamında 31 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu yasak nedeniyle alışveriş yapmak isteyen esnaf, dün gece Bayrampaşa'daki sebze halinde yoğunluğa neden oldu.

İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı genelge kapsamında uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle alışveriş yapmak isteyen esnaf, İstanbul Bayrampaşa'daki sebze ve meyve haline akın etti.

KİLOMETRELERCE KUYRUK OLUŞTU

İş yeri ve evlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için gece yarısından itibaren hale gelenler kilometrelerce araç kuyruğu oluştururken, sosyal mesafe kuralı da hiçe saydı.

Halin girişinde de uzun araç kuyrukları oluşurken, alışveriş yapan vatandaşlar aldıklarını el arabalarıyla araçlarına taşıdı.

"GİRİŞ YAPAMADIK MALLARI TEK TEK TAŞIDIK"

Sebze Haline gelen bir vatandaş, "Yenibosna'dan geldik. Sokağa çıkma yasağı için hazırlık yapıyoruz." ifadelerini kullanırken, Şirinevler'den gelen bir başka vatandaş, "Hale geldik. Birkaç parça sebze eksiğimiz vardı onu aldık. Hale giriş yapamadık. Arabayı dışarı koyduk malları tek tek taşıdık." dedi.

Sosyal mesafeye uyulmadığını dile getiren bir vatandaş ise, "Halin içerisinden, bir kilometreden mal taşıyoruz. El arabalarıyla mal taşıyoruz. Saat 12'de hale geldim. Tıklım tıklımdı. Araba girmiyor." diye konuştu.

İstanbul'da kilometrelerce meyve-sebze kuyruğu

İstanbul'da kilometrelerce meyve-sebze kuyruğu ile ilgili etiketler Bayrampaşa Koronavirüs Korona Trafik hal
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.