İstanbul'da kar yağışı için kırmızı alarm verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlerdir yoğun kar yağışı beklenen mega kent İstanbul için alarm seviyesi kırmızıya dönüştü. Meteoroloji ve İBB tarafından bugün İstanbul için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Ağırlıklı olarak Anadolu yakasını etkileyecek kar yağışından etkilenecek ilçeler de belli oldu. Meteoroloji, Ankara, İzmir, Antalya başta olmak üzere birçok şehir için de kar yağışı, fırtına, yağmur ve sel uyarısı yaptı.

İstanbul'da yaşayan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kar yağışına ilişkin peş peşe uyarılar gelmeye başlandı.

İstanbul'un özellikle Anadolu yakasında yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji'nin son raporları doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü İstanbul'daki sürücüleri tedbirli olmaları konusunda uyardı. Trafik ekipleri araçların lastik kalınlığını denetledi. Meteoroloji, bugün Karadeniz üzerinden gelecek soğuk hava dalgası ile birlikte kar yağışının Marmara bölgesinde etkisini göstereceğini açıkladı.

İSTANBUL'DA HANGİ İLÇELERE KARIN ETKİSİNDE OLACAK?

İBB'den yapılan açıklamada Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin yarın Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, İstanbul'da ise bugün öğle saatlerinden itibaren sıcaklıkların kar değerlerine gerilemesinin beklendiği ifade edildi. Kar yağışının özellikle Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında görülmesi beklendiği, yağışların şehir merkezinde karla karışık yağmur ve aralıklarla hafif kar, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos, Kurtköy gibi yüksek kesimlerde ise kar şeklinde yağacağı belirtildi. 

İstanbul'da kar yağışı için kırmızı alarm verildi!

ÖĞLE SAATLERİNDE BAŞLIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un verilerine göre, İstanbul'da kar yağışının bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olmasının bekleniyor. İBB'nin duyurusunda don ve buzlanmanın yanı sıra ev ve işyerlerinde soba ve baca gazı zehirlenmesine karşı dikkatli olunması uyarısı da yapıldı.

İstanbul'da kar yağışı için kırmızı alarm verildi! - Resim : 2

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre İstanbul'da beklenen kar yağışı tam iki gün sürecek. Cuma günü akşam saatlerinde kar yağışının etkisini yitireceği tahmin ediliyor.

İşte Meteoroloji'nin 3 günlük hava tahmin haritaları...

İstanbul'da kar yağışı için kırmızı alarm verildi! - Resim : 3

İstanbul'da kar yağışı için kırmızı alarm verildi! - Resim : 4

İstanbul'da kar yağışı için kırmızı alarm verildi! - Resim : 5

İstanbul'da kar yağışı için kırmızı alarm verildi! ile ilgili etiketler İstanbul İBB Meteoroloji kar yağışı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.