İstanbul’da İzlanda kışı: İşte kar yağışı sonrası ortaya çıkan manzara

İstanbul’da günlerdir beklenen ‘İzlanda kışı’ dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Yoğun kar yağışı özellikle kentin Avrupa Yakası’nda etkili olurken kısa sürede bazı ilçeler beyaza büründü. Kar yağışı nedeniyle bazı sürücüler zor anlar yaşarken ilginç görüntüler ortaya çıktı.

İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, kısa süre içerisinde bazı ilçeleri beyaza bürüdü. Gece saatlerinde Avrupa Yakası'nda Başakşehir, Bağcılar, Güngören, Arnavutköy, Beylikdüzü ve kentin kuzeyi ile yüksek kesimlerde aralıklarla etkili oldu. Anadolu Yakası'nda da kar etkisini gösterdi. Kar yağışının 5 gün boyunca aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte olan sürücüler zor anlar yaşarken, sipariş götüren motokuryeler ilerlemekte güçlük çekti. İlerlemekte zorluk çeken motokuryelere vatandaşlar yardıma koştu.

İstanbul’da İzlanda kışı: İşte kar yağışı sonrası ortaya çıkan manzara

Küçükçekmece’de akşam saatlerinde ani şekilde başlayan kar yağışı yerleri beyaza bürüdü. Karın yağdığını gören çocuk, yaşlı, kadın erkek her kesimden vatandaş kendini dışarı attı. Yoğun yağışa aldırmayan çocuklar sokakta doyasıya kartopu oynarken, kimisi de poşetlerle yokuş olan yollarda kayarak eğlendi.

PARKA ÇIKIP KARIN ALTINDA HALAY ÇEKTİLER

Gece geç saatlere kadar sokaklarda eğlenen gençler ise kar topu oynayarak karın keyfini çıkardı. Yoğun yağışı gören bir grup kadın ise parka çıkarak müzik eşliğinde halay çekti. Okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar ise sokakta hem kartopu oynadı hem kayarak doyasıya eğlendi.

İstanbul’da İzlanda kışı: İşte kar yağışı sonrası ortaya çıkan manzara - Resim : 2

YOL KAPANDI ARAÇLAR YOLDA KALDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler aniden buzlanan yolda kaldı. Halkalı Gümrük Yolunda kalan araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kar yağışı nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken bazı araçlar ise kayarak gidebildi. Kimisi de diğer araçlara çarparak durabildi.

KAYGANLAŞAN YOL KAZAYA NEDEN OLDU

Sultangazi'de yokuş aşağı kayan otomobil, bir başka otomobile çarptı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Tüm uyarılara rağmen kış lastiği takmayan sürücüler de yolda kaldı.

İstanbul’da İzlanda kışı: İşte kar yağışı sonrası ortaya çıkan manzara - Resim : 3

E-5’TE İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER

E-5 Karayolu’nda kar yağışı sonrası buzlanan yolda bir vatandaşın otomobiliyle birlikte metrelerce kayması ilginç görüntüler oluşturdu.

E-5 Karayolu’nda kar yağışı sonrası buzlanan yolda bir vatandaşın otomobiliyle birlikte metrelerce kayması ilginç görüntüler oluşturdu.

İstanbul’da İzlanda kışı: İşte kar yağışı sonrası ortaya çıkan manzara - Resim : 4

ÜSKÜDAR’DA SERVİS MİNİBÜSÜ DEVRİDİ

Üsküdar’da servis aracı yoğun kar yağışının olduğu saatlerde yokuş aşağı inerken kontrolünü kaybederek önce bir evin bahçe kapısına ardından bir otomobile vurarak yan yattı. Yan yatan servis aracında kimse yara almadı.

Kaza, Çengelköy Mahallesi Bağlar Caddesinde sabah 05.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, işçileri taşıyan servis minibüsü kar yağışından dolayı, yokuş aşağı indiği yolda kayarak takla attı. Bağlar Caddesinden aşağı inen Ayhan Demircan yönetiminde ki 34 LAU 894 plakalı Fiat marka işçi servisi kar yağışından dolayı kayganlaşan yolda kontrolünü kaybederek, önce bir binanın giriş kapısına ardından da 34 TK 3432 plakalı Mercedes marka otomobile çarparak devrildi.

İstanbul’da İzlanda kışı: İşte kar yağışı sonrası ortaya çıkan manzara - Resim : 5

Serviste bulunan 3 işçi ve araç sürücüsü kazadan yara almadan kurtuldu. Olayda kimse yara almazken bir otomobil hasar aldı. Kazanın ardından Çengelköy Belediyesi’ne ait tuzlama ve kar temizleme aracı, kaza olan caddede tuzlama yaptı.

Güngören’de ise bir kamyon yokuş aşağı inerken sağa sola kayarak park halindeki araçlara çarptı.

İstanbul’da İzlanda kışı: İşte kar yağışı sonrası ortaya çıkan manzara - Resim : 6

İstanbul’da İzlanda kışı: İşte kar yağışı sonrası ortaya çıkan manzara ile ilgili etiketler İstanbul kaza kar yağışı yol
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.