İstanbul'da iftar çadırları kurulacak mı? Pandemi Kurulu üyesi açıkladı...

Koronavirüs salgınından Türkiye'de en çok etkilenen il olan İstanbul'da ramazan ayında her yıl olduğu gibi iftar çadırları kurulacak mı? Habertürk'te Fatih Altaylı Teke Tek programında sordu, İstanbul İl Pandemi Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya yanıtladı! İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın hazırlayıp yönettiği Teke Tek programında Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ve şu ana kadar ki tablo ele alındı. 

Altaylı'nın konukları arasında geçtiğimiz hafta oluşturulan İstanbul İl Pandemi Kurulu üyesi Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya da vardı. 

Fatih Altaylı, ünlü Kalp ve Damar Cerrahı Bingür Sönmez'in kendisine ilettiği ramazan ayına ilişkin iftar çadırları ve toplu iftar yemeklerine ilişkin kaygılarını Çetinkaya'ya yöneltti. 

İstanbul'da iftar çadırları kurulacak mı? Pandemi Kurulu üyesi açıkladı...

Prof. Dr. Çetinkaya, hükümetin, devletin, bakanlığın, bilim ve pandemi kurullarının izolasyon ve sosyal mesafe konusunda bu kadar hassas davrandığı bir süreçte iftar çadırlarına izin vermeyeceğini söyledi. 

Çetinkaya asıl tehlikenin ise evlerde verilecek iftar yemeklerinde yaşanma olasılığının bulunduğunu ifade ederek, bu yıl geçmiş yıllardaki iftar alışkanlıklarının terk edilmesini istedi. 

İftar yemeklerinin olabildiğince az kişi ile yapılmasının daha yararlı olacağını vurguladı. 

İstanbul'da iftar çadırları kurulacak mı? Pandemi Kurulu üyesi açıkladı... ile ilgili etiketler Ramazan Koronavirüs İstanbul iftar prof. dr. erdoğan çetinkaya il pandemi kurulu çadır
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.