İstanbul'da hava neden kırmızı? Hava neden sarı, turuncu olur?

İstanbul’da aniden havanın zaman zaman sarı, kırmızı ve turuncu renge bürünmesi vatandaşların merakına neden oldu. Meteoroloji’den gelen son açıklamada da hava sıcaklığının artarak devam edeceği uyarısı şaşırttı. Peki, İstanbul’da hava neden kırmızı?

Ağustos ayında sıcak havalar devam ediyor. Bunaltan sıcakların özellikle hafta başından bu yana devam etmesi İstanbul’da hava sıcaklıklarının 40 dereceye kadar yaklaşmasına neden oldu. Bugünde 6 Ağustos Cuma gününde İstanbul’da bazı ilçelerde özellikle saat 15.00 ile 18.00 arası değim yerindeyse nefes almak bile zorlaşacak ve sıcaklıklar artan nemle beraber 44 dereceye kadar ulaşacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahminlerine göre; İstanbul'da bugün hava sıcaklığı saat 12.00'ye kadar 37 dereceyi görecek. Sıcaklık 12.00'den sonra düşecek ancak nem kademeli olarak artacak. 15.00 ila 18.00 saatleri arasında sıcaklık 34 dereceye düşecek ancak hissedilen sıcaklık 44 derece olacak.

Hava Neden Kırmızı Olur?

Her zaman olduğu gibi, mor ve mavi ışık en çok dağılır ve altlarındaki gökyüzünü aydınlatır. Gökyüzü kirlenmişse, atmosferde daha fazla parçacık bulunur, bu da daha kısa dalga renklerinin engellenmesi anlamına gelir ve bu da gökyüzünün daha da kırmızı görünmesine neden olur.

İstanbul'da hava neden kırmızı? Hava neden sarı, turuncu olur?

Hava Neden Sarı Olur?

İzmir’de yaşanan dünkü hadise sonrasında İzmir Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Orman yangınlarının neden olduğu atmosferik kirletici ve dumanın, güneyli hava akışlar ile bölgemize taşınacağından ve atmosferin optik parlaklığında düşüş yaşanacaktır" şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

Hava Neden Turuncu Olur?

Şehirden yansıyan ışınlar gökyüzüne yayılmakta ve bulutsuz bir havada atmosfere çıkmaktadırlar. Ancak bulutların olduğu bir gecede daha uzun dalga boylu olan kırmızı ve türevi renge sahip ışınlar bulutlardan geri yansımaktadır. Bu şekilde bulutlu bir gecede şehirlerin gökyüzü genel olarak kırmızı/turuncu renklere sahip olmaktadır.

İstanbul'da hava neden kırmızı? Hava neden sarı, turuncu olur? ile ilgili etiketler İstanbul hava kırmızı sarı turuncu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.