İstanbul'da hafta sonu piknik yasak mı? 1 Ağustos mangal yapmak yasaklandı mı?

Orman yangınları ile mücadele kapsamında İstanbul’un yanı sıra Balıkesir, İzmir, Aydın, Çanakkale ve Gaziantep’te de ormanlara giriş yasaklandı. Bununla birlikte hafta sonunda 31 Temmuz ve 1 Ağustos günlerinde ormanlarda piknik ve mangal yapmak isteyenlere de kötü haber gelmiş oldu.

Türkiye’de devam eden orman yangınları ile birlikte bir son dakika kararı alındı. Orman yangınlarının önüne geçmek adına valiliklerce birçok ilde ormanlık alanlara giriş yasağı getirildi. Ormana giriş yasağı getirilen illere Çanakkale ve Gaziantep'ten sonra İstanbul’da eklenmiş oldu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, "30 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında ormanlara girmek, orman çevresinde ve içinde mola vermek, orman alanlarında piknik yapmak yasaklanmıştır" dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül’de açıklamasında, "Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyir etmesi ve diğer sebeplerden dolayı Gaziantep genelinde ormanlara giriş çıkışlar 15.08.2021 tarihine kadar valilik tarafından yasaklanmıştır'' dedi.

Çanakkale Valiliği ise 31 Ağustos 2021 tarihine kadar ormanlara girişin yasaklandığını söyledi. Balıkesir, İzmir ve Aydın'da ormanlarla ve milli parklara girişler valilik kararıyla yasaklandı.

Bununla beraber 31 Temmuz Cumartesi ve 1 Ağustos Pazar günlerinde İstanbul başta olmak üzere Balıkesir, İzmir, Aydın, Çanakkale ve Gaziantep’te ormanlık alanda piknik ve mangal yapmak yasaklanmış oldu.

İstanbul'da hafta sonu piknik yasak mı? 1 Ağustos mangal yapmak yasaklandı mı? ile ilgili etiketler İstanbul Orman yasak piknik mangal
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.