İstanbul'da film gibi operasyon

İstanbul'da çeşitli suçlara karışan Rusya bağlantılı çeteye operasyon düzenlendi. 17 kişinin gözaltına alındığı film gibi operasyonun her ayrıntısı kameraya yansıdı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, liderliğini Gürcistan uyruklu ve Andri Malyi takma isimli Guram Chıkladze 'nin yaptığı ve Rusya ile bağlantılı olduğunu tespit ettiği organize suç çetesine 31 Ocak günü operasyon düzenledi.

Rus mafya gruplarının aralarındaki hesaplaşmadan dolayı Türkiye'ye geldiklerini ve eylem hazırlığında olduklarını belirleyen ekipler, şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı. Çalışmalarını tamamlayan polis, 31 Ocak günü Kağıthane, Sarıyer ve Gaziosmanpaşa'daki 6 adrese operasyon düzenledi. Eş zamanlı operasyonlarda 9 Azerbaycan , 5 Gürcistan , 2 Ukrayna ve 1 Rus olmak üzere 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 11 tabanca, otomatik tüfek ve 222 mermi ele geçirildi.

İstanbul'da film gibi operasyon

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Şüphelilerin, Rus mafya gruplarının çeşitli suç organizasyonlarında bulundukları ve birbirlerine karşı eylem hazırlığında oldukları belirlendi. Yakalanan Rus çetenin hedefinde ise Azerbaycan uyruklu suç çetesi lideri "Loto Guli " lakaplı Nadir Salifov olduğu bildirildi. Suç çetelerinin hesaplaşmalarının ise öldürülen Azeri mafya lideri Rövşen Caniyev'den oluşan boşluğu doldurmak ve Caniyev'i öldüren kişinin Nadir Salifov'un olduğu düşünülmesinden kaynaklandığı iddia edildi.

İstanbul'da film gibi operasyon - Resim : 2

NEFES KESEN OPERASYON KAMERADA

Öte yandan polisin şüphelileri yakalamak için düzenlediği operasyon kameralara yansıdı. Görüntülerde özel harekat polisleri desteğinde adreslere giren ekipler, şüphelileri yere yatırarak gözaltına alıyor. Adreslerde yapılan aramalarda silah ve çok sayıda mermi ele geçiriliyor.

İstanbul'da film gibi operasyon - Resim : 3

 

İstanbul'da film gibi operasyon ile ilgili etiketler Rusya İstanbul Rus Gürcistan Operasyon mafya
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.