İstanbul'da felaket kar yağışı senaryosu! Kar ne zaman başlayacak? Kar kalınlığı ne kadar olacak?

Günlerdir meteorolojik uyarıların yapıldığı İstanbul için felaket saatleri yaklaşıyor. 21 Ocak Cuma gününden itibaren İzlanda alçak basınç sisteminin etkisi altına gireceği ifade edilen megakent için, AKOM kar yağışı senaryosunu yayınlayarak uyarılarını sıraladı. Kar kalınlığı; E-5’in altında kalan ilçelerde 5-10cm, Boğaz çevresi ile TEM arasında kalan kesimlerde 10-20cm, TEM’in kuzeyinde 20-30cm, yükseklerde Arnavutköy, Şile, Pendik Tuzla vb. 40cm ve üzeri aralığında olacağı belirtiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere Marmara Çölgesi genelinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına gireceğini duyurdu.

SAAT SAAT KAR YAĞIŞI

Sistemin etkisi ile Cuma (bugün) sabah saatlerinden (10.00) itibaren bölgede yer yer kuvvetli sağanak yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışlar, akşam saatlerinden (18.00) itibaren şehir merkezi dışında kalan yüksek kesimlerde (Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos vb.) karla karışık yağmur (sulu kar), gece saatlerinden (22.00) itibaren ise il genelinde yer yer kuvvetli kar şeklinde etkili olacak.

BİR HAFTA BOYUNCA HAVA SICAKLIĞI 0 CİVARINDA OLACAK

Önümüzdeki bir hafta boyunca etkili olması beklenen dondurucu soğuk ve yağışlı hava nedeni ile sıcaklıkların 0°C’ler civarı ve altında seyredeceği; beraberinde yer yer kuvvetli kar yağışı, buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği tahmin ediliyor.

GEÇTİĞİMİZ HAFTAYA BENZEMEYECEK

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan hafif kar yağışlarının aksine yeni gelen sistemin İstanbul içerisinde kürenecek boyutta kar örtüsüne neden olabileceği tahmin ediliyor.

BÖLGE BÖLGE KAR KALINLIĞI TAHMİNİ

Kar kalınlığının; İstanbul’da nüfusun büyük bölümünün yaşadığı E-5’in altında kalan ilçelerde 5-10cm, Boğaz çevresi ile TEM arasında kalan kesimlerde 10-20cm, TEM’in kuzeyinde 20-30cm, yükseklerde Arnavutköy, Şile, Pendik Tuzla vb. 40cm ve üzeri aralığında kar örtüsünün oluşacağı tahmin ediliyor.

AKOM'DAN UYARI

AKOM yetkilileri, soğuk hava ve muhtemel kar yağışı nedeni ile yaşanacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması, mesai saatleri dışında nöbetçi personel görevlendirilmesi, AKOM ve BEUS mesajlarından gelecek uyarılar doğrultusunda yollarda gerekli müdahalenin yapılması yönünde bilgilendirme yaptı.

 

 

 

 

İstanbul'da felaket kar yağışı senaryosu! Kar ne zaman başlayacak? Kar kalınlığı ne kadar olacak? ile ilgili etiketler İstanbul AKOM Uyarı kar yağışı kar kalınlığı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.