İstanbul'da elektrikli scooter nerelerde kullanılabilecek?

İstanbul'da elektrikli scooterların kullanımı, denetimi ve yetki esaslarını belirleyen yönerge teklifi oy birliği ile kabul edildi. Yeni dönemde elektrikli scooter kullanımı ile ilgili kurallar açıklandı.

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) toplantısı sona erdi. Toplantıda İBB Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından, pandemiyle birlikte kullanımı artan paylaşımlı elektrikli scooterların kullanıma yönelik hazırlanan yönerge teklifi görüşüldü. Yönerge oybirliği ile kabul edildi.

Bu yönergeyle birlikte;

- 15 yaşını doldurmayanlar paylaşımlı elektrikli scooter hizmetinden yararlanamayacak.

- Azami hız 25 kilometre olacak.

- Elektrikli scooterlar yalnızca bisiklet ve taşıt yollarında kullanılabilecek.

- Elektrikli scooterların kaldırımda kullanımı ise yasaklandı.

 - Elektrikli scooter ile toplu taşıma araçlarına girilemeyecek.

- Elektrikli scooterlara birden fazla kişi binemeyecek.

- Elektrikli scooter hizmeti veren firmalar kayıt altına alınarak lisanslanabilecek. Lisanslar 2 yıl geçerli olacak.

- Firmalar, paylaşımlı scooter izni için, faaliyet gösterecekleri ilçeleri, scooter sayı ve durak yerlerini belirleyerek UKOME kararı alınmak üzere 15 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında İBB'ye başvuruda bulunacak.

- Elektrikli scooterları yalnızca belediyenin izin verdiği yerlerde park edebilecek ve firmalar işgaliye bedeli ödeyecek.

- Firmalar, olumsuz hava koşullarında kullanıcılara bilgilendirme yapacak, gerekirse scooteri kullanıma kapatacak.

- Yolculuk sonunda kullanıcıya, kullanım süresi, kullanım tutarı ile saat ve tarihi yazan fatura kesilmesi zorunlu olacak.

 

İstanbul'da elektrikli scooter nerelerde kullanılabilecek? ile ilgili etiketler İstanbul elektrikli scooter kurallar UKOME
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.