İstanbul’da Ekim ayında mektup gönderimi pahalanırken limon ucuzladı

Ekim ayı için şehirde gözlemlenen enflasyonu Pazartesi günü açıklayan İstanbul Ticaret Odası (İTO), mektup gönderim ücretinin yüzde 33,3 oranında yükseldiğini paylaşırken, ücreti en çok azalan ürünün yüzde 39,5 ile limon olduğunu aktardı.

İstanbul Ticaret Odasınca (İTO), kentte ekimde fiyatı önceki aya göre en çok artan ürünün yüzde 33,33 ile mektup gönderim ücreti, en fazla azalan ürünün ise yüzde 39,54 ile limon olduğu bildirildi.

Piyasa ve pazarların nabzını tutan İTO, şeffaflık ve kamuoyuna bilgi sağlama amacıyla İstanbul dahilinde Ekim ayında gözlemlenen ürün perakende ücretlerindeki değişimleri yayınladı. İTO’nun hazırladığı İstanbul ücretliler geçinme endeksinde kaydı tutulan 242 ürünün 136’sı geçtiğimiz ay pahalanırken, 27 ürün ucuzladı. 79 ürünün ücretlendirilmesinde ise değişim gözlenmedi.

Ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubunda bulunan mektup gönderim ücreti üçte bir ücret artışıyla fiyatı en çok yükselen masraf oldu. Mektup gönderimini yaklaşık yüzde 28 oranla domates ve yüzde 24 ile kıvırcık izledi. Giyim ürünlerinde palto ve mantolar yaklaşık dörtte bir oranda pahalandı.

LİMON VE BALIK UCUZLADI

Gıda harcamaları grubundaki limon yaklaşık yüzde 40 oranında ucuzladı. Azalan ürünlerde limonu yüzde 12 ile balık izledi. Yine gıda grubunda fiyatı azalan ürünler elma ve taze fasulye oldu.

Ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubunda yer alan şehirlerarası otobüs bileti ücretleri yaklaşık yüzde 10 azalış gösterdi.

İstanbul’da Ekim ayında mektup gönderimi pahalanırken limon ucuzladı ile ilgili etiketler İstanbul enflasyon Mektup balık istanbul ticaret odası limon
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.