İstanbul'da eğitim uçağı düştü! Pilotaj öğrencisi ağır yaralı...

İstanbul Hezarfen Havaalanı'ndan kalkan eğitim uçağı Büyükçekmece'de düştü. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Pilotaj öğrencisi ağır yaralı olarak uçaktan çıkarıldı. Kazayı görenlerden Mehmet Mert, ''Manevra yapmasaydı TEM'e düşecekti'' dedi.

Büyükçekmece Gölü yakınında bir eğitim uçağı düştü. Uçağın Hazerfen Havaalanı'ndan havalandığı belirtildi.

Yalnız uçuş yapan pilotaj öğrencisi, uçaktan ağır yaralı olarak çıkarıldı.

Olay yerine gelen ekipler incelemelerini sürdürüyor.

İstanbul'da eğitim uçağı düştü! Pilotaj öğrencisi ağır yaralı...

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, kazayla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, İstanbul Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanından bugün saat 10.56’da havalanan özel bir havayolu şirketine ait eğitim uçağı, alınan ilk bilgilere göre motor arızası nedeniyle inişe geçtiği sırada saat 11.05’te havalimanı yakınlarında düştü.

Olay yerine hemen güvenlik, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilerek, uçağın pilotaj lisans öğrencisi yaralı olarak kurtarıldı.

Valiliğin açıklamasında konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İstanbul'da eğitim uçağı düştü! Pilotaj öğrencisi ağır yaralı... - Resim : 2

GÖRGÜ TANIKLARI KONUŞTU

Yine görgü tanıklarından Mehmet Değirmenci, ''Maalesef bu üzücü olaya tanık oldum. Olay yerine ekipler yeni ulaşmışlar. Olayın 11.00-11.05 civarında olayın olduğunu düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla uçağın burnu maalesef toprağın içine girmiş. İnşallah ölen ya da yaralanan yoktur ama umutsuzum. Uçak düştükten sonra görüntüyü 11.07 civarında çektim. Yangın ya da dumanla ilgili herhangi bir şey yok. Orası tarım yapılan bir yer zaten. Kayalık bölge de değil. Maalesef uçak çakılmış durumda'' ifadelerini kullandı.

İstanbul'da eğitim uçağı düştü! Pilotaj öğrencisi ağır yaralı... - Resim : 3

Kazayı gören Mehmet Mert, şunları söyledi:

''11.00 civarında Hadımköy üzerinden gişelerden çıktım, viyadükten geçerken uçağın sağa doğru kaydığını gördüm. Önce tam anlamadım. Hemen arkadaşları aradım. O andan görüntü de bulduk biz. 2 kişinin olduğu, eğitim uçağı olduğu anlaşıldı. Olay yerinde durmadım. Uçak havadayken gördüm. Viyadükten sağa doğru kaydı. Tam olarak kestiremedim, kazaya sebebiyet vermemek için. Nereye düştüğünü görmedim. Uçak havadayken yere düşmek üzere olduğunu gördüm. Araç kullanırken farkettim. Uçağın sağa doğru kaydığını gördüm. Manevra yapmasaydı TEM'e düşecekti.''

 İstanbul'da eğitim uçağı düştü! Pilotaj öğrencisi ağır yaralı... - Resim : 4

İstanbul'da eğitim uçağı düştü! Pilotaj öğrencisi ağır yaralı... ile ilgili etiketler Büyükçekmece İstanbul uçak
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.