İstanbul'da bugün marketler açık mı? 14 Mart A101, BİM, ŞOK, Migros saat kaçta kapanıyor?

Hafta sonunda 14 Mart Pazar gününde A101, BİM, ŞOK, Migros gibi marketlerin ülke genelinde saat kaçta açılıp kapandığı gündemdeki yerini koruyor. Başta İstanbul olmak üzere pek çok ilimizde yer alan ve sıklıkla kullanılan A101, BİM, ŞOK, Migros gibi marketler için açılış ve kapanış saatleri büyük önem arz ediyor.

Hafta sonu market çalışma saatleri vatandaşların en çok ilgi gösterdiği konular arasında yer alıyor. Normalleşmeye dönüş kapsamında market ve bakkal saatleri yeniden düzenlenirken risk gruplarına göre ayrılan illerimizde Pazar günü bazı kısıtlamalar devam ederken diğer illerimizde ise sokağa çıkma yasaklarında bazı düzenlemek olduğu gözlerden kaçmıyor.

İSTANBUL’DA BUGÜN 14 MART MARKETLER AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede manavların, bakkalların, kasapların, berberlerin, kuaförlerin, güzellik salonlarının, berberlerin ve marketlerin çalışma saatlerinde normalleşeme kapsamında bazı değişiklikler yapıldı.

Daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan işyerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin *düşük, orta ve yüksek risk grubundaki* illerde 07.00-20.00 saatleri arası olarak belirlendiği belirtildi.

İstanbul'da bugün marketler açık mı? 14 Mart A101, BİM, ŞOK, Migros saat kaçta kapanıyor?

İçişleri Bakanlığı, valiliklere "İşyerlerinin Çalışma Saatleri" konulu genelge gönderdi. Sağlık Bakanlığınca tespit edilen kriterlere göre 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılan iller arasından düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında % 50 kapasite ile müşterilerine işyerinde hizmet sunacak şekilde çalışabilme imkânı getirildi.

Genelgede, daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan işyerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin *düşük, orta ve yüksek risk grubundaki* illerde 07.00-20.00 saatleri arası olarak belirlendiği ifade edildi.

İstanbul'da bugün marketler açık mı? 14 Mart A101, BİM, ŞOK, Migros saat kaçta kapanıyor? ile ilgili etiketler market İstanbul sokağa çıkma yasağı normalleşme süreci
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.