İstanbul'da asker uğurlama törenleri yasaklandı mı?

İstanbul ve Hatay'da asker uğurlama törenlerine yasak getirildiği belirtildi. Buna göre; bu tip törenlerde konvoy ve toplu şekilde uğurlama olmayacak.

Koronavirüs önlemleri kapsamında asker uğurlama törenleri İstanbul ile birlikte Hatay'da da yasaklandı. İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan karar doğrultusunda asker uğurlama törenlerindeki konvoy ve toplu uğurlama törenlerine yasaklama getirildi.

Normalleşme dönemi çerçevesinde otobüs terminallerinde, caddelerde, sokaklarda sık sık karşılaşılan durumlardan birisi olan asker uğurlama törenleri kısa süreli olarak tarihe karıştı. Koronavirüs vaka sayılarının düşmemesi sonrasında alınan yeni tedbirler kapsamında asker uğurlama törenlerine İstanbul ve Hatay illerinde yasaklama getirildi.

ASKER UĞURLAMA TÖRENLERİ YASAKLANDI MI?

İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan önlemler çerçevesinde Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında olağanüstü toplanan kurul tarafından bir açıklama yapıldı. Bu bağlamda, askere gidenleri sadece birinci derece akrabaları uğurlayabilecek. Eğlence yapılmayacak ve asker yükümlüsü bu kurallara uyacağına dair taahhütname imzalayacak.

Yasağa uymayanlar hakkında ise idari işlem başlatılacak. Buna göre; asker uğurlama törenlerindeki konvoy ve toplu uğurlama törenleri tarihe karışacak.

İstanbul'da asker uğurlama törenleri yasaklandı mı? ile ilgili etiketler İstanbul Hatay asker uğurlama
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.