İstanbul'da 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne toplu taşıma yasak!

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere İstanbul'da bir yenisi daha eklendi. Megakent'te yaşayan 65 yaş üstü ve 20 yaş altındaki vatandaşların toplu taşıma araçlarına binmesi 15 Ocak'tan itibaren yasaklandı.

Koronavirüs vaka sayısında Türkiye'de ilk sırada olan İstanbul'da İl Hıfsızsıhha Kurulu yeni bir tedbir kararı daha aldı.

TOPLU TAŞIMA KULLANIMLARI YASAKLANDI

İstanbulkart'ın sosyal medya hesabından 'Önemli duyuru' notuyla açıklanan karara göre; 15 Ocak 2021'den itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı tüm vatandaşların toplu taşıma kullanımının yasak olduğu belirtildi.

İstanbul'da 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne toplu taşıma yasak!

HES KODU ZORUNLULUĞU GETİRİLMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), daha önce toplu taşımaya binmek için Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanım şartı getirdiğini açıklamıştı.

Bu uygulama da 15 Ocak tarihinde başlayacak. İstanbulkart'ı ile HES kodu eşleşmeyen kullanıcılar toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

Böylece risk taşıyan yolcuların, diğer yolcuların sağlığını tehlikeye atmasının önüne geçilecek.

İSTANBULKART HES KODU TANIMLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS ile alınan HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numarası İstanbulkart'ın sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlanabilecek. Eğer İstanbulkart Mobil kullanıcısı iseniz uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlamanı yapmak mümkün

 

İstanbul'da 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne toplu taşıma yasak! ile ilgili etiketler İstanbul Otobüs 65 yaş üstü 20 yaş altı yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.