İstanbul'da 100 gram simidin fiyatı 3,5 lira oldu

İstanbul'da simit fiyatına yüzde 40 zam geldi. Buna göre simidin fiyatı 2,5 liradan 3,5 liraya yükseldi. Alınan kararla simidin dışında poğaça gibi pastane ürünlerine de zam geldi. İstanbul Un-İş Esnaf Sanaatkârlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, esnafın mevcut şartlarla en fazla 5 ay daha dayanabileceğini belirterek, “Dolar yüzde 30 artınca gıda fiyatları yüzde 300 artıyor.” dedi.

İşte, okulda, sokakta. Kahvaltı sofralarının baş tacı simit. Hem damağa hem de cebe hitap ediyordu. Ancak son zamla birlikte fiyatı yükseldi.

İstanbul'da 100 gramlık simidin fiyatı 2,5 liradan 3,5 liraya yükseldi. Zammı İstanbul Un-İş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı duyurdu.

İstanbul Un-İş Esnaf Sanaatkârlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, esnafın mevcut şartlarla en fazla 5 ay daha dayanabileceğini belirterek, “Dolar yüzde 30 artınca gıda fiyatları yüzde 300 artıyor.” dedi.

50 kiloluk 1 çuval unun fabrika çıkış fiyatının 448 TL’ye çıktığını kaydeden Özdemir, sadece simit değil pogaça gibi pastane ürünlerine de zam geldiğini söyledi.

“BÖYLE GİDERSE SİMİT 5 TL’YE KOŞACAK”

“Biz iki yıldır simiti 2,50 TL’den satıyoruz.” diyen Özdemir, “Bu sürede elektrikten doğalgaza, undan susama zam gelmeyen hiçbir şey kalmadı. Böyle giderse poğaça, açma ve simit 5 TL’ye koşacak.” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl 170 TL’den aldıkları bir teneke peynire şu anda 480 lira ödediklerini dile getiren Özdemir, “10 kilo katı margarin yağını 130 TL’ye alıyorduk, şu an 300 TL. Biz nasıl dayanalım?” sorusunu yöneltti.

İstanbul'da 100 gram simidin fiyatı 3,5 lira oldu ile ilgili etiketler İstanbul zam simit fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.