İstanbul'da 1 Mayıs bilançosu: 53 gözaltı...

İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen izinsiz yürümek isteyen 53 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kent genelinde 2 bin 400 polis, 4 polis helikopteri, 6 deniz botu ve 49 TOMA ile tedbir aldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen izinsiz yürümek isteyenlere müdahalede bulunan polis ekipleri, Beşiktaş'ta 15, Beyoğlu'nda 9, Şişli'de 14, Fatih'te 4 ve Kadıköy'de 11 kişi olmak üzere 22'si kadın 53 kişiyi gözaltına aldı.

Güvenlik Şube Müdürlüğüne götürülen 53 kişiden DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da aralarında bulunduğu 35 kişi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer 17 kişinin de ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılacağı öğrenildi.

İstanbul'da 1 Mayıs bilançosu: 53 gözaltı...

DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU'NUN GÖZALTINA ALINMASI
DİSK'in Beşiktaş'taki genel merkezinde toplanan bir grup, sabah saatlerinde Taksim Meydanı'na yürümek istemişti.

Bölgede önlem alan polis ekipleri, grubun kalabalık olduğunu ve yürüyüşe izin verilmeyeceğini, ancak DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da arasında bulunduğu birkaç kişinin temsili olarak araçla meydana gidebileceğini belirtmişti. Uyarılara rağmen yürüyeceklerini söyleyen ve polise direnen gruba yapılan müdahalede, Çerkezoğlu'nun da arasında bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı.

İstanbul'da 1 Mayıs bilançosu: 53 gözaltı... ile ilgili etiketler İstanbul 1 Mayıs Gözaltı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.